ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Σφοδρή χιονόπτωση «πάγωσε» την Κωνσταντινούπολη

τουρκία-σφοδρή-χιονόπτωση-πάγωσε-τ-104991

Ολόκληρη ο πόλη έχει παραλύσει από το πρωί λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που συνεχίζει να πλήττει την Κωνσταντινούπολη, με την κυκλοφορία των λεωφορείων να έχει σταματήσει, περισσότερες από 200 πτήσεις να έχουν ακυρωθεί και τα σχολεία να έχουν κλείσει. Η κακοκαιρία πλήττει την Τουρκία με προβλήματα να εντοπίζονται σε αρκετά σημεία της χώρας.

Η εταιρία Turkish Airlines αναγκάστηκε να ακυρώσει σήμερα 180 πτήσεις, 162 πτήσεις από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και 18 από το αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν.

Η αεροπορική εταιρεία αναμένει να ακυρώσει και άλλες πτήσεις αύριο Σάββατο, καθώς οι χιονοπτώσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη αναμένεται να συνεχιστούν ως την Κυριακή.

Η αεροπορική εταιρεία Pegasus ανέφερε στον ιστότοπο της ότι περίπου 30 εσωτερικές πτήσεις της θα ακυρωθούν σήμερα.

Να αποφεύγονται οι «μη απαραίτητες» μετακινήσεις

Τα λεωφορεία, τα φορτηγά και τα βαρέα οχήματα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην Κωνσταντινούπολη, οι περισσότεροι οδικοί άξονες της οποίας είναι καλυμμένοι από το χιόνι, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο κυβερνήτης της πόλης ζήτησε επίσης από τους οδηγούς να αποφεύγουν τις “μη απαραίτητες” μετακινήσεις.

Τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και τα πανεπιστήμια, που ανέστειλαν τη λειτουργία τους χθες Πέμπτη, θα παραμείνουν κλειστά ως τη Δευτέρα, ενώ τα εμπορικά κέντρα θα λειτουργήσουν από τις 12:00 ως τις 19:00 σήμερα.

Εκπρόσωπος της IGA, της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, του πιο πολυσύχναστου της Ευρώπης το 2021, επεσήμανε ότι παραμένει ανοικτό σήμερα, εκτιμώντας ότι περίπου 770 πτήσεις αναμένονται σε αυτό, έναντι σχεδόν 1.000 που καταγράφονται κατά μέσο όρο καθημερινά.

Στα τέλη Ιανουαρίου το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του για δύο ημέρες λόγω της χιονόπτωσης.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου