ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία στο Κογκρέσο για μια «σοβαρή απειλή» της Ρωσίας στην εθνική ασφάλεια

ανησυχία-στο-κογκρέσο-για-μια-σοβαρή-1045216

Οι βουλευτές έχουν δύο ημέρες για να ενημερωθούν πάνω σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα – Συγκαλείται η «Επιτροπή των Οκτώ», από κορυφαία στελέχη Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τέρνερ έθεσε στη διάθεση όλων των μελών του Κογκρέσου πληροφορίες σχετικά με μια «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια» για να τις εξετάσουν, ανακοίνωσε η επιτροπή την Τετάρτη, χωρίς να διευκρινίσει περί τίνος πρόκειται.

Η επιστολή του Τέρνερ μιλά για μια «αποσταθεροποιητική ξένη στρατιωτική ικανότητα».

Το CNN, που επικαλείται δύο πηγές και έναν Αμερικανό αξιωματούχο, μετέδωσε πάντως ότι η απειλή σχετίζεται με τη Ρωσία.

Πολλές πηγές με γνώση των πληροφοριών τις χαρακτήρισαν «πολύ ευαίσθητες».

Στην πραγματικότητα, όπως ανέφερε μια πηγή, πρόκειται για μια εξαιρετικά ανησυχητική και αποσταθεροποιητική ικανότητα της Ρωσίας για την οποία «ενημερωθήκαμε πρόσφατα».

Τα μέλη του Κογκρέσου θα δουν τις πληροφορίες αυτές από την Τετάρτη έως την Παρασκευή.

Επιπλέον ο Τέρνερ κάλεσε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτή την απειλή.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε, πάντως, ότι είχε επικοινωνήσει προσωπικά για να ορίσει συνάντηση με κορυφαία μέλη των επιτροπών εθνικής ασφάλειας πριν ο Τέρνερ προειδοποιήσει δημοσίως για αυτό που χαρακτήρισε «σοβαρή απειλή».

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως έχει συγκληθεί η «ειδική επιτροπή των οκτώ» που αποτελείται από κορυφαία στελέχη και των δύο παρατάξεων, τα οποία αυτή την Πέμπτη θα ενημερωθούν από τον ίδιο αναλυτικά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Και αυτός όμως αρνήθηκε να διευκρινίσει τη φύση της απειλής και να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου