ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Βρετανία χτύπησαν στο λιμάνι Ρας Ισα μετά το χθεσινό πλήγμα των Χούτι σε τάνκερ

ηπα-και-βρετανία-χτύπησαν-στο-λιμάνι-ρ-1038860

Ο πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούτι της Υεμένης έπληξε το πετρελαιοφόρο Marlin Luanda υπό σημαία των Νήσων Μάρσαλ

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Μασίρα των Χούτι μετέδωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εξαπέλυσαν δύο αεροπορικές επιθέσεις που είχαν στόχο το λιμάνι Ρας Ίσα στην επαρχία Χοντέιντα της Υεμένης.

Τα αεροπορικά πλήγματα έγιναν, ενώ οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις κατά σκάφων που διαπλέουν την Ερυθρά Θάλασσα, μεταξύ των οποίων επίθεση που χθες προκάλεσε πυρκαγιά σε δεξαμενόπλοιο.

Ο πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούτι της Υεμένης έπληξε το πετρελαιοφόρο Marlin Luanda υπό σημαία των Νήσων Μάρσαλ, ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

«Στις 26 Ιανουαρίου και ώρα 7:45 μ.μ. (ώρα Υεμένης, 6.45 μ.μ. ώρα Ελλάδος), οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν τρομοκράτες Χούθι εκτόξευσαν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο από περιοχή που ελέγχουν στην Υεμένη και έπληξαν το πετρελαιοφόρο M/V Marlin Luanda υπό σημαία των Νήσων Μάρσαλ. Το καταδρομικό USS Carney (DDG 64) και άλλα συμμαχικά πλοία ανταποκρίθηκαν και προσφέρουν βοήθεια. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μέχρι στιγμής», αναφέρει η ανακοίνωση της CENTCOM.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου