ΔΙΕΘΝΗ

Εξι νεκροί από πλημμύρες στη νότια Γαλλία

εξι-νεκροί-από-πλημμύρες-στη-νότια-γαλ-103637

Oι καταρρακτώδεις βροχές που σάρωσαν τη νότια Γαλλία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη σε μία κατασκήνωση που καταστράφηκε όταν ένας ποταμός υπερχείλισε, σύμφωνα με νέο απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι καταιγίδες έπληξαν συνολικά 3 διαμερίσματα στη νότια Γαλλία, το Ερόλ, το Γκαρ και το Αβεϊρόν.
Στο Λαμαλού λε Μπεν, το χωριό με τις ιαματικές πηγές στο Ερόλ, ο ποταμός Μπιτουλέ, που διασχίζει το δημοτικό κάμπινγκ, μετατράπηκε υπερχείλισε και τα ορμητικά του νερά παρέσυραν τροχόσπιτα.

Την ώρα που ένας άνδρας επιχειρούσε να βοηθήσει μία γυναίκα για να μην πνιγεί, η σύζυγός του και η 34χρονη κόρη του χάθηκαν κάτω από τα νερά όταν το τροχόσπιτό τους παρασύρθηκε, δήλωσε ο δήμαρχος Φιλίπ Τεγιάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένας άνδρας και μία γυναίκα βρέθηκαν νεκροί σε δύο άλλα τροχόσπιτα και ένας πεζός επίσης παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ανέφερε η νομαρχία.

Την Τετάρτη, μία 76χρονη γυναίκα πνίγηκε στο Αβεϊρόν.

Το πρωί της Πέμπτης, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Γαλλίας αύξηση το επίπεδο συναγερμού προειδοποιώντας για καταρρακτώδεις βροχές και για τον κίνδυνο πλημμυρών στο Γκαρ, ενώ επέκτεινε το συναγερμό στο Ερόλ απευθύνοντας στους πολίτες έκκληση να παραμένουν σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο πλημμυρών στο Αβεϊρόν.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου