ΔΙΕΘΝΗ

Ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση στο Παρίσι 26χρονος Γαλλοϊρανός

ανέλαβε-την-ευθύνη-για-τη-δολοφονική-ε-1021248

Αντέδρασε «για τις διώξεις κατά των μουσουλμάνων» και δεν είχε συνεργό – Η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα, καθώς το θύμα του είχε γερμανική υπηκοότητα

Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι, που στοίχισε τη ζωή σε έναν Γερμανοφιλιππινέζο τουρίστα το Σάββατο κοντά στον Πύργο του Άιφελ, «αποδέχεται πλήρως και αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις του» και «όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έδρασε μόνος», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Κατά τη διάρκεια της κράτησής του, που συνεχίζεται και σήμερα, ο 26χρονος Γαλλοϊρανός δικαιολόγησε την πράξη του ως «αντίδραση απέναντι στις διώξεις που υφίστανται οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο», ενώ εμφανίστηκε «πολύ ψυχρός, κυνικός και αποστασιοποιημένος», πρόσθεσε αυτή η πηγή.

Ο δράστης, ο Αρμάν Ρατζαμπούρ-Μιγιαντοάμπ, ήταν ήδη γνωστός στις γαλλικές αρχές και είχε ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας. Συνελήφθη μετά την επίθεση.

Ο ισλαμιστής εξτρεμιστής είχε ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο πριν περάσει στη δράση.

Η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα

Η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση στο Παρίσι το Σάββατο γύρω στις 9:30 μ.μ., κοντά στη γέφυρα Μπιρ Χακίμ, στο 15ο διαμέρισμα, λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην πρωτεύουσα (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου).

«Ξεκινήσαμε έρευνα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, που εδρεύει στην Καρλσρούη (νοτιοδυτικά) και ειδικεύεται σε υποθέσεις τρομοκρατίας, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του Spiegel.

Η γερμανική έρευνα, που δικαιολογείται από τη γερμανική υπηκοότητα του θύματος, θα διεξαχθεί παράλληλα με τη γαλλική έρευνα που έχει ανατεθεί στην εθνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Χθες, Κυριακή, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε «συγκλονισμένος από την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι”.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου