ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 70 άτομα πέθαναν σε νοσοκομείο μετά τον βομβαρδισμό της Χαν Γιουνίς

τουλάχιστον-70-άτομα-πέθαναν-σε-νοσοκομ-1016281

Το Ισραήλ ζητεί εδώ και εβδομάδες από τους Παλαιστίνιους να φύγουν από το βόρειο τμήμα του θύλακα και να μετακινηθούν προς το νότο

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι πέθαναν σε νοσοκομείο στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αφού διακομίστηκαν εκεί μετά τον βομβαρδισμό από το Ισραήλ το Σάββατο της πόλης Χαν Γιουνίς, ανακοίνωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

Δεκάδες ασθενείς, ανάμεσά τους παιδιά και έφηβοι, έλαβαν φροντίδα «για σοβαρά εγκαύματα» στο νοσοκομείο Νάσερ, επεσήμανε η μη κυβερνητική οργάνωση αργά την Κυριακή (19/11), επικαλούμενη το προσωπικό της στο νοσοκομείο.

Τα πλήγματα εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα σύντομα θα επεκταθούν προς τον νότο

«Η πόλη Χαν Γιουνίς βρίσκεται περίπου 1 χιλιόμετρο από το νοσοκομείο, το οποίο είναι υπερπλήρες», πρόσθεσαν οι MSF, σημειώνοντας ότι συνολικά 122 ασθενείς διακομίστηκαν στο Νάσερ μετά το ισραηλινό πλήγμα.

Μέχρι χθες το μεσημέρι το νοσοκομείο είχε ανακοινώσει ότι σχεδόν 50 άνθρωποι είχαν πεθάνει. Φωτοειδησεογράφος δήλωσε στο dpa ότι είδε σειρές από σακούλες πτωμάτων. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες.

20.000 άνθρωποι μετακινήθηκαν πιο νότια χθες

Το Ισραήλ ζητεί εδώ και εβδομάδες από τους Παλαιστίνιους να φύγουν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και να μετακινηθούν νότια, λέγοντας ότι θα είναι πιο ασφαλείς εκεί.

Όμως ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τα πλήγματα εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα σύντομα θα επεκταθούν προς τον νότο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, περίπου 20.000 άνθρωποι μετακινήθηκαν πιο νότια μόνο χθες.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικής Βοήθειας του ΟΗΕ (Ocha) επεσήμανε σήμερα ότι ο αριθμός αυτός βασίζεται στις εκτιμήσεις των παρατηρητών του οργανισμού που βρίσκονται επί τόπου. Οι περισσότεροι άνθρωποι ταξίδευαν με λεωφορεία ή άμαξες που έσερναν γαϊδούρια, ενώ άλλοι ήταν πεζή.

Περισσότεροι από 1,7 εκατ. άνθρωποι είναι πλέον εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας, περίπου τα τρία τέταρτα του συνολικού πληθυσμού του θύλακα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου