ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν: Ένας Γερμανός πολίτης συνελήφθη μεταξύ των Ταλιμπάν

αφγανιστάν-ένας-γερμανός-πολίτης-συν-101134

Ένας Γερμανός πολίτης που φέρεται να ενεργούσε ως «στρατιωτικός σύμβουλος» συνελήφθη μεταξύ των Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν, μεγάλο μέρος της οποίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, ανακοίνωσαν την Τετάρτη τοπικές πηγές.

Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, «συνελήφθη την Τρίτη το βράδυ από τις ειδικές δυνάμεις με ακόμη τρεις Ταλιμπάν στην περιοχή Γκερένσκ της επαρχίας Χελμάντ», δήλωσε ο Σάιντ Όμαρ Ζούακ, εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη.

Ο Ζούακ πρόσθεσε ότι ο άνδρας είχε στην κατοχή του έγγραφα που ανέφεραν ότι είναι Γερμανός πολίτης. Μεταφέρθηκε μαζί με τους άλλους συλληφθέντες σε στρατιωτικό συγκρότημα της Γκερέσκ, όπου και ανακρίνεται. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν ήταν αιχμάλωτος των ανταρτών, αλλά συμμετείχε στην κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Η Γκερέσκ είναι μια από τις λίγες περιοχές της Χελμάντ όπου οι Ταλιμπάν έχουν τον πλήρη έλεγχο.

Όπως δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της Γκερέσκ, ο Γερμανός πολίτης «ήταν στρατιωτικός σύμβουλος του Μουλά Νάσιρ, διοικητή της “κόκκινης μονάδας”», της ομάδας ελίτ των Ταλιμπάν.

Σε φωτογραφίες που τράβηξαν Αφγανοί στρατιώτες (σ.σ.: φωτό άρθρου) εμφανίζεται ένας άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών, με λευκό δέρμα, ο οποίος φορά μαύρο τουρμπάνι και έχει μια μακριά, κόκκινη γενειάδα. Περιστοιχίζεται από δύο μέλη των ειδικών δυνάμεων του Αφγανιστάν.

Η «κόκκινη μονάδα» των Ταλιμπάν, η «Σάρα Κέτα» στα παστούν, είναι η μονάδα ειδικών δυνάμεων των ανταρτών που διεξάγει πολλές φονικές επιχειρήσεις εναντίον του στρατού και της αστυνομίας του Αφγανιστάν, ενώ τα μέλη της είναι καλύτερα εξοπλισμένα από τον μέσο Αφγανό στρατιώτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου