ΔΙΕΘΝΗ

Σε «πολύ υψηλό συναγερμό» το Τελ Αβίν στα σύνορα με τον Λίβανο

σε-πολύ-υψηλό-συναγερμό-το-τελ-αβίν-σ-1010832

Η Χέζμπολαχ εξαπέλυσε χθες 19 διαδοχικά πλήγματα κατά του Ισραήλ

Το Ισραήλ βρίσκεται σε «πολύ, πολύ υψηλό συναγερμό» κατά μήκος των βόρειων συνόρων του με τον Λίβανο, δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Αυτό γίνεται ενόψει της αναμενόμενης ομιλίας του ηγέτη της Χεζμπολάχ του Λιβάνου αργότερα σήμερα και αφού η οργάνωση ισχυρίστηκε ότι εξαπέλυσε χθες 19 διαδοχικά πλήγματα κατά του Ισραήλ.

Σήμερα το κρίσιμο διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ολοκληρώσει την περικύκλωση της Γάζας, η Χαμάς απειλεί ότι «έρχεται νέα 7η Οκτωβρίου για το Ισραήλ», ενώ οι προσδοκίες από την επίσκεψη Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή είναι μάλλον συγκρατημένες, την ώρα που η Χεζμπολάχ (σήμερα) αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της ως προς το αν θα ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο στο Ισραήλ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας περιμένει τον Αμερικανό ομόλογό του στο Αμάν το Σάββατο για να του ζητήσει να σταματήσει «ο ισραηλινός πόλεμος στη Γάζα». Ακόμα και στις αιτιάσεις των Ηνωμένων Εθνών για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, το Ισραήλ απαντά ότι ο ΟΗΕ «επαναλαμβάνει την προπαγάνδα της Χαμάς».

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ως απάντηση στις επιθέσεις, χτύπησε μια σειρά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Το κλίμα θερμαίνεται επικίνδυνα πριν από το πολυαναμενόμενο διάγγελμα του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα- την πρώτη δημόσια εμφάνισή του από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση στο Ισραήλ.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου