ΔΙΕΘΝΗ

Εβγαλε 100 πλοία στον Βόσπορο ο Ερντογάν για τα 100 χρόνια της Τουρκίας

εβγαλε-100-πλοία-στον-βόσπορο-ο-ερντογάν-1009570

Με την ονομασία «100 πλοία στο 100ό έτος», 100 πλοία, συμπεριλαμβανομένων φρεγατών, κορβετών, αλλά και του τουρκικού αεροπλανοφόρου Anadolu, βγήκαν στον Βόσπορο

Με μία φαραωνική φιέστα που περιλάμβανε μεταξύ άλλων νηοπομπή 100 πολεμικών πλοίων στον Βόσπορο αλλά και ακροβατικές πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών, την οποία οργάνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Μάλιστα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτός από τον συμβολισμό για τα 100 χρόνια, έστειλε και μήνυμα ισχύος καθώς όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η χώρα πλέον βαδίζει πιο δυνατή.

«Βαδίζουμε στα 100 χρόνια της Δημοκρατίας μας πολύ πιο δυνατοί, πιο ακμαίοι και με περισσότερο κύρος και με θαυμάσια έργα και υπηρεσίες, καθένα από τα οποία αποτελεί μνημείο υπερηφάνειας για το έθνος μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Χ, την οποία συνοδεύει με μία σειρά από φωτογραφίες με έργα υποδομών, αλλά και επιτεύγματα της κυβέρνησής του στον αμυντικό τομέα.

«Γέμισε» πολεμικά πλοία ο Βόσπορος

Μεταξύ άλλων οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυση της τουρκικής Δημοκρατίας, περιλάμβαναν τη μεγαλύτερη παρέλαση του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, καθώς 100 πλοία βγήκαν στον Βόσπορο, αλλά και παρέλαση με 100 αυτοκίνητα τουρκικής κατασκευής TOGG.

Με την ονομασία «100 πλοία στο 100ό έτος», 100 πλοία, συμπεριλαμβανομένων φρεγατών, κορβετών, ναρκαλιευτικών, αμφίβιων πλοίων, περιπολικών, πλοίων εφοδιασμού, επιθετικών σκαφών και υποβρυχίων της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων, πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη ναυτική παρέλαση που έχει γίνει ποτέ στην Τουρκία.

Χιλιάδες Τούρκοι παρακολούθησαν τη γιορτή που στήθηκε, ενώ το σόου που στήθηκε περιλάμβανε πυροτεχνήματα, φώτα και drones που έκαναν τη νύχτα μέρα στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου