ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Απλώνουν έναν τόνο… κοπριάς για να διώξει τους γλεντζέδες μακριά από τα πάρκα

σουηδία-απλώνουν-έναν-τόνο-κοπριάς-γ-100472

Οι αρχές της πόλης Λουντ, στη Σουηδία, θα απλώσουν κοπριά από περιττώματα πουλερικών στα πάρκα της για να αποθαρρύνουν τη διοργάνωση της παραδοσιακής «Βαλπούργιας νύχτας», της γιορτής της Ανοιξης, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ο δήμος, ο οποίος σκοπεύει να τοποθετήσει φράγματα γύρω από το κεντρικό πάρκο της πόλης, ζήτησε από τους κατοίκους να ματαιώσουν τα σχέδια τους για την παραδοσιακή Βαλπούργια νύχτα, που γιορτάζεται στις 30 Απριλίου και παίρνει το όνομά της από το Valborg στη Σουηδία, μια πολύ δημοφιλή παγανιστική γιορτή. Η γιορτή συμβολίζει το τέλος του το χειμώνα και κατά τη διάρκεια της οι Σουηδοί τραγουδούν και ανάβουν φωτιές στα πάρκα και τους κήπους.

Κοπριά σε πάρκα της Σουηδίας: Οι δύο στόχοι!

Οι αξιωματούχοι της πόλης είναι έτοιμοι να προχωρήσουν πάρα πέρα, όπως εξήγησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς θα απλώσουν έναν τόνο κοπριάς από περιττώματα πουλερικών μέσα στο πάρκο, προκειμένου με αυτό να πετύχουν δύο στόχους ταυτόχρονα: να διατηρηθεί το γκαζόν και να μείνουν μακριά όσοι μπουν στον πειρασμό να παραβιάσουν περιορισμούς που έχουν σχέση με την επιδημία.

«Η κοπριά που παράγεται από περιττώματα πουλερικών μυρίζει τρομερά άσχημα», δήλωσε ο Γκούσταβ Λούντμπλαντ, επικεφαλής της υπηρεσίας περιβάλλοντος της πόλης. «Δεν είναι πολύ ευχάριστο να καθίσεις εκεί κρατώντας μια μπύρα με μια τέτοια μυρωδιά». Οι εκδηλώσεις για την παγανιστική γιορτή, που μπορεί να προσελκύουν έως και 30.000 επισκέπτες, είναι «αυθόρμητες», καθιστώντας αδύνατη την απαγόρευσή τους στην πράξη.

Η Λουντ είναι μια από τις σημαντικότερες πανεπιστημιακές πόλεις της Σουηδίας και η πλειονότητα των 125.000 κατοίκων της είναι φοιτητές.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου