ΔΙΕΘΝΗ

Με 150 ρουκέτες προς το Ασκελόν απάντησε η Χαμάς στην εντολή Ισραήλ για κατεπείγουσα απομάκρυνση αμάχων

με-150-ρουκέτες-προς-το-ασκελόν-απάντησε-1003741

Οι ρουκέτες είχαν στόχο την πόλη Ασκελόν – Η Χαμάς καλεί τους Παλαιστινίους να μην εφαρμόσουν την οδηγία

Με ένα μπαράζ ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από το έδαφος της Γάζας προς περιοχές του νότιου Ισραήλ και ειδικότερα προς το Ασκελόν φαίνεται ότι ήρθε η πρώτη «απάντηση» της Χαμάς στην ανακοίνωση του Ισραηλινού στρατού προς τους κατοίκους της Γάζας να μετακινηθούν προς νότιες περιοχές μέσα στις επόμενες 24 ώρες και να μην γίνονται ανθρώπινες ασπίδες για τους τρομοκράτες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν Sky News και Al Jazeera περίπου 150 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν με στόχο το Ασκελόν που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Σημειώνεται ότι το μπαράζ των ρουκετών ακολούθησε ένα σχετικά ήσυχο 10ωρο για την περιοχή του Ασκελόν.

Χάος στη Γάζα

Την ίδια ώρα πανικός, σύγχυση και χάος επικρατεί στη βόρεια Γάζα μετά την εντολή που έδωσε σήμερα ο Ισραηλινός Στρατός για την κατεπείγουσα απομάκρυνση μέσα σε 24 ώρες «όλων των αμάχων» από την πόλη της Γάζας.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η εντολή εκκένωσης που έδωσε η IDF την έβδομη ημέρα του πολέμου του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς, έχει προκαλέσει έντονη αναταραχή. «Επικρατεί χάος, κανείς δεν καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει» είπε σε επικοινωνία της με το Associated Press η Ινάς Χαμντάν, αξιωματούχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), καθώς έφτιαχνε βιαστικά τα πράγματά της για να αποχωρήσει. Η UNRWA ανακοίνωσε σήμερα ότι μετέφερε το επιχειρησιακό της κέντρο και το διεθνές προσωπικό της στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει τις ανθρωπιστικές της δραστηριότητες και να υποστηρίξει το προσωπικό της και τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου