ΜΠΑΣΚΕΤ

Για τρίτη σερί νίκη ΓΣΑ και Ανόρθωση

για-τρίτη-σερί-νίκη-γσα-και-ανόρθωση-887799

Με την 6η αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών, με τις αναμετρήσεις να ξεκινούν όλες στις 17.00. Από τις ομάδες της Μαγνησίας μόνο η Ανόρθωση είναι γηπεδούχος, ενώ Γ.Σ. Αλμυρού και Αγριά έχουν εκτός έδρας αποστολές.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Πιο αναλυτικά, ο δεύτερος της κατάταξης Γ.Σ. Αλμυρού, που προέρχεται από την επιβλητική νίκη με 40 πόντους διαφορά απέναντι στην Αγριά, είναι για δεύτερη σερί αγωνιστική φιλοξενούμενος, αυτή τη φορά από την Παραμυθιά, και θέλει ακόμη ένα διπλό, που θα του αποφέρει το πέμπτο ροζ φύλλο αγώνα.

H ομάδα του Παναγιώτη Νάνη, που μετά το ξεκίνημα με δύο νίκες, ξανάκανε άλλες δύο έπειτα από τη μοναδική ήττα από τον Α.Ο. Τρίκαλα, έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του ομίλου με 82,5 πόντους ανά ματς, ενώ θα αντιμετωπίσει την καλύτερη άμυνα του ομίλου με 60,5 πόντους παθητικό ανά αγώνα, επίδοση που είναι κοντά πάντως στον δικό του μέσο όρο.

Η Παραμυθιά πάντως έχει επιθετικό πρόβλημα, σκοράροντας λίγο κάτω από τους 65 πόντους σε κάθε αναμέτρηση, διαθέτοντας πάντως στις τάξεις της τον πρώτο σκόρερ όλης της κατηγορίας, τον Κώστα Χάϊδο.

Για τον Παναγιώτη Νάνη, που έχει ζητήσει πάνω απ’ όλα σοβαρότητα από τους παίκτες του, δεν υπάρχουν προβλήματα και η ομάδα του από θέση ισχύος πάει σήμερα για τη νίκη στην κωμόπολη του νομού Θεσπρωτίας, όπου έχει διανυκτερεύσει από χθες Σάββατο.

Με ανεβασμένη ψυχολογία από τη δεύτερη σερί νίκη και το πρώτο διπλό και με μεγαλύτερη παρουσία το τελευταίο διάστημα στις προπονήσεις, καθώς επέστρεψαν ο Αγκρής (είχε παίξει μόνο στο Κύπελλο ΕΣΚΑΘ και θα μπει στη 12δα, όντας 100% έτοιμος) και ο Καραθανάσης (δεν είχε αγωνιστεί στην Αμφισσα λόγω τραβήγματος στον προσαγωγό), η Ανόρθωση ψάχνει απέναντι στη Νίκαια Λάρισας στο κλειστό του ΕΑΚ το τρίο συνεχόμενο «δίποντο». Ο Σκαμάγκας, που έχει ενοχλήσεις στη μέση, κάνει θεραπεία με ενέσεις και θα μπει στην αποστολή, αλλά δύσκολα θα παίξει, ενώ ο νεαρός πλέι μέικερ Ακριβόπουλος για τρίτο ματς δεν θα αγωνιστεί και πάλι, καθώς δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στον προσαγωγό.

Η Αγριά είναι χωρίς νίκη και προέρχεται από μία συντριβή, ωστόσο όλοι έχουν αφήσει πίσω το ματς με τον Αλμυρό, που «ξεσκέπασε» τις αδυναμίες της ομάδας και κοιτούν το σημερινό παιχνίδι στην Αμφισσα απέναντι στον τοπικό ΓΑΣ, που έχει δύο νίκες περισσότερες.

Ωστόσο, είναι ένας αντίπαλος βατός, από τον οποίον μπορεί το σύνολο των Κοσμάτου-Στρατίκη να διεκδικήσει τη νίκη.

Στην Αγριά ήξεραν ότι τα πρώτα πέντε ματς είχαν υψηλό βαθμό δυσκολίας και στοχεύουν στα πέντε παιχνίδια που έρχονται, στο σημερινό και στη συνέχεια σ’ αυτά με Παραμυθιά εντός, Νίκαια εκτός, Αμπελώνα εκτός και Αχέροντα Καναλακίου εκτός, επιδιώκοντας την ανάκαμψη.

Να σημειωθεί ότι ο Φύκας είναι και πάλι εκτός λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στον αγκώνα την 1η αγωνιστική και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου αναμένεται να επιστρέψει.

Το σημερινό πρόγραμμα

(6η αγωνιστική, 17.00)

Σοφάδων, Γ.Σ. Σοφάδων-Τρίκαλα

Κοϊμτζόγλου-Βασιλόπουλος (Βαρνάς)

Παλαμά, Τιτάνες Παλ.-Αχέρων Καν.

Αβραμίδου-Παπαγιώτης (Τέγα)

ΕΑΚ Βόλου, Ανόρθωση-Νίκαια Λ.

Σαρακενίδης-Αθανασιάδης Βλ. (Γκουντέλιας)

«Χρ. Καμπεράκης», ΓΑΣ Άμφισσας-Αγριά

Γεωργούλης-Γιατρόπουλος (Χαράτσης)

Αμπελώνα, Αμπελώνας 1986-Ιωάννινα Σ.Κ.

Γιαννούλης-Μπουγλός Ι. (Αθανασόπουλος)

Παραμυθιάς, Παραμυθιά-Γ.Σ Αλμυρού

Παπανικολάου-Αναστασιάδης Π. (Τσιγγέλης)

Βαθμολογία

  1. Γ.Σ. Σοφάδων 10
  2. Γ.Σ. Αλμυρού 9
  3. ΑΟ Τρίκαλα 9
  4. Τιτάνες Παλαμά 9
  5. Παραμυθιά 8
  6. Ιωάννινα Σ.Κ. 8
  7. Αμπελώνας 7
  8. Ανόρθωση 7
  9. Αμφισσα 7
  10. Νίκαια Λάρισας 6
  11. Αγριά 5
  12. Αχέρων Καναλακίου 5

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου