ΜΠΑΣΚΕΤ

Ορισε τα ματς η ΕΟΚ και καλεί σε διάλογο τους κριτές

ορισε-τα-ματς-η-εοκ-και-καλεί-σε-διάλογο-887437

Η αποχή των κριτών από τους αγώνες μπάσκετ αναμφίβολα αποτελεί το πιο επίκαιρο ζήτημα των ημερών. Το θέμα με τους κριτές έχει προκαλέσει σειρά ανακοινώσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα όχι μόνο για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου σε όλες τις εθνικές και τοπικές κατηγορίες, αλλά και για τη διεξαγωγή ή μη των πρωταθλημάτων γενικότερα.

Γι’ αυτό τον λόγο η ΕΟΚ με ανακοίνωσή της καλεί σε συνάντηση όλους τους φορείς αναφορικά με το θέμα αυτό την επόμενη Τετάρτη (14/12) στα γραφεία της, προκειμένου να θέσουν επί τάπητος αυτό το ζήτημα.

Από τη μεριά τους οι σύνδεσμοι κριτών πανελληνίως εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, προκειμένου να προβάλουν τη θέση τους, τονίζοντας ότι η αναφορά σε οικονομικές τους διεκδικήσεις είναι αναληθής.

Η ΕΟΚ έχει ορίσει τα ματς των εθνικών πρωταθλημάτων, ανακοινώνοντας διαιτητές και κομισάριους, ενώ η ΕΣΚΑΘ μόνο τις ώρες και τις μέρες των αγώνων στα δικά της πανθεσσαλικά πρωταθλήματα.

Ωστόσο, γίνονται διαβουλεύσεις με τις ομάδες να βρουν ανθρώπους κοινής αποδοχής, για να εκτελέσουν χρέη σημειωτών και χρονομετρών στη γραμματεία, κάτι που τα σωματεία δεν δέχονται και έτσι μοιραία οδηγούμαστε σε αναβολή όλων των αναμετρήσεων το προσεχές Σαββατοκύριακο, εκτός κι αν οι κριτές αποφασίσουν αύριο Παρασκευή να βάλουν «νερό στο κρασί τους».

Πάντως, από την πλευρά των κριτών διαψεύδεται ότι η αναμέτρηση Τρίκαλα Basket-Πρωτέας Γρεβενών για τον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής μεθαύριο Σάββατο θα γίνει κανονικά, διότι υπάρχουν διαθέσιμοι κριτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου