ΜΠΑΣΚΕΤ

Θριαμβεύτρια η Νίκη στο ντέρμπι του Βόλου

θριαμβεύτρια-η-νίκη-στο-ντέρμπι-του-βό-88445

Θριαμβεύτρια στο τοπικό ντέρμπι του τρίτου ομίλου της Β’ Εθνικής ήταν η Νίκη Βόλου, που κέρδισε άνετα με 84-72 τον Ολυμπιακό, φτάνοντας και τη διαφορά στους είκοσι πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι κυανόλευκοι ήταν καλύτεροι από την αρχή μέχρι το τέλος, αλλά έως το τρίτο δεκάλεπτο δεν μπορούσαν να κρατήσουν τις διαφορές που έχτιζαν, παρόλο που είχαν συνεχώς το πάνω χέρι. Στην τέταρτη περίοδο όμως κατάφεραν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα έως το 36’, χαλαρώνοντας προς το τέλος.

Χωρίς τον Γιώργο Βλιώρα στον πάγκο κατέβηκε ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς την τελευταία στιγμή ο τεχνικός των ερυθρολεύκων εμφάνισε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και έμεινε στο σπίτι του με ορό, με συνέπεια να κοουτσάρει την ομάδα ο Αντώνης Μυριτζής.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην παρουσία του κόσμου, που γέμισε το 75% της χωρητικότητας του κλειστού της Νέας Ιωνίας, που επιτρεπόταν, με τους φίλους της Νίκης να δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα, ενώ οι οργανωμένοι ήταν υποδειγματικοί στη συμπεριφορά τους.

Εφτασε έως το +13 η

Νίκη στο πρώτο μέρος

Η Νίκη ήταν καλύτερη στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο έληξε με 24-18 υπέρ της, με τη μεγαλύτερη διαφορά αυτού του διαστήματος να είναι το +9, που είχαν φτάσει οι κυανόλευκοι με καλάθι του Κουτίνα περίπου στο 8.30’ του αγώνα.

Στη δεύτερη περίοδο η μικρότερη διαφορά ήταν αυτή των τεσσάρων πόντων στο ξεκίνημά της (26-22), αλλά έκτοτε ξεκίνησε ένα σερί 9-0 της Νίκης, που τελείωσε στο 5.46’, όταν και το ταμπλό έγραφε 35-22 (+13, η μέγιστη διαφορά του πρώτου 20λεπτου). Αυτό το διάστημα έβαλαν τρίποντα ο Σαριμπαλίδης και ο Μπουρδάνος, που πέτυχε και δίποντο σε αιφνιδιασμό, ενώ μία βολή που δόθηκε για τεχνική ποινή στον Γκοντόπουλο σημείωσε ο Κουτίνας.

Μετά το 41-29 με δίποντο του Κουτίνα κάτω από το καλάθι, ύστερα από ασίστ του Σαριμπαλίδη, ο Ολυμπιακός Βόλου ανασυντάχθηκε και έκανε επιμέρους σκορ 1-7 κατά σειρά με δύο βολές του Γουάμπα, δίποντο του Παρασκευά και τρίποντο του Ιλτσογλου, ενώ το ίδιο διάστημα είχε από πλευράς Νίκης 1/2 βολές ο Κουτίνας.

Ετσι, στα 41’’ πριν πάνε οι δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 42-36. Ο πάγκος της Νίκης πήρε τάιμ άουτ και αμέσως μετά με τρίποντο ο Σαριμπαλίδης διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, που ήταν το 45-36.

Ισορροπημένο τρίτο δεκάλεπτο

Στην αρχή του δεύτερου 20λεπτου ο Ολυμπιακός Βόλου πλησίασε με τρίποντο του Γκοντόπουλου στο 6.27’ πριν τη λήξη της 3ης περιόδου, όπως και στα 5.45’ με καλάθι του Αναγνωστόπουλου (50-47). Η Νίκη βρήκε λύση με τον Σπανόπουλο για το 52-47, αλλά και με τους Κουτίνα και Λόλα, με συνέπεια να τρέξει μίνι σερί 6-0 και να φτάσει στο 26’ στο 56-47.

Οι ερυθρόλευκοι μείωσαν μέχρι και τους πέντε πόντους δύο φορές (56-51 με τον Μουρατίδη στα 3.12’ και 60-55 με τρίποντο του Ιλτσογλου), ενώ το σκορ στο 30’ ήταν το 63-55 με τρίποντο του Μπουρδάνου.

Σαρωτική η Νίκη στην 4η περίοδο

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός Βόλου παρέδωσε «σώμα και πνεύμα», ενώ από την άλλη η Νίκη ήταν σαρωτική. Μετά το 65-57 από τον Γουάμπα, οι κυανόλευκοι έβαλαν εννιά αναπάντητους πόντους, σερί που τελείωσε με τρίποντο του Μπουρδάνου στο 6.50’, για να γίνει έτσι το 74-57.

Η ομάδα των Μαύρου-Κοσμάτου δε σταμάτησε εκεί και μετά το τρίποντο του Σιμάκη στα 6.22’ (74-60), ακολούθησε επιμέρους σκορ 8-2 έως τα 4.16’, με συνέπεια σ’ εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι να αποκτήσουν τη μεγαλύτερη διαφορά στην αναμέτρηση με είκοσι πόντους, με τον Ξενιτίδη να είναι αυτός που έκανε το 82-62.

Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν και κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στο τέλος στους δώδεκα, με τον Μπάμπη Μουρατίδη να βάζει τους τέσσερις τελευταίους πόντους στο ματς και να διαμορφώνει το τελικό 84-72.

Στο ημίχρονο του αγώνα να σημειωθεί ότι έγιναν βραβεύσεις στους Ανδρέα Τσιριγωτάκη, Χρήστο Αθανασιάδη, που είναι προπονητές στην ακαδημία της Νίκης, αλλά και στην ομάδα των εφήβων που κατέκτησε το πρωτάθλημα Μαγνησίας.

Δεκάλεπτα: 24-18, 45-36, 63-55, 84-72

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Μαύρος-Κοσμάτος): Νίκολης Χ. 3(1), Μπουρδάνος 11(3), Σαριμπαλίδης 13(3), Σιάνος, Ζησόπουλος, Κουτίνας 29 (4), Σπανόπουλος 7(1), Λόλας 14, Δελεντζές, Σούλης, Καλλές 3, Ξενιτίδης 4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μυριντζής): Αγκρής, Νίκολης Γ., Γκοντόπουλος 11(3), Μουρατίδης 10, Αναγνωστόπουλος 8(2), Καραμήτσος, Ιλτσογλου 15(5), Σταθούρος, Σημάκης 13(1), Παρασκευάς 7, Γουάμπα 8.

Ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου

Συνεχάρη τη Νίκη με ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά και τους παίκτες των ερυθρολεύκων, ενώ ευχαρίστησαν τους γηπεδούχους για τη φιλοξενία και την αστυνομία για τα μέτρα που πήρε.

Αναλυτικά: Η Διοίκηση και η Διοικούσα Επιτροπή της Ανδρικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 συγχαίρει την ομάδα της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ για τη δίκαιη και καθαρή νίκη της στον μεταξύ μας αγώνα.

Συγχαίρουμε τους αθλητές μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, υπό την άξια καθοδήγηση του κ. Αντώνη Μυριτζή μετά το απρόσμενο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο προπονητής κ. Γιώργος Βλιώρας και στον οποίο ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο και στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής καλαθοσφαίρισης της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ για την άριστη φιλοξενία καθώς και σε όλους τους συντελεστές του αγώνα, Διαιτητές, Κομισάριο, Γραμματεία για την άριστη εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ευχαριστούμε, επίσης, τον Διευθυντή και το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας για την, ακόμη μια φορά, άριστη συνεργασία για την οργάνωση και την τήρηση ολων των αναγκαίων μέτρων και τη συνεισφορά τους στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και αθλητές συνεχίζουμε την προσπάθεια με προσήλωση στην επίτευξη του στόχου μας.

Αποτελέσματα (20η)

Αναγέννηση Καρδ.-Ικαροι Τρικ. 64-63

Ερμής Σχημ.-Αίολος Τρικάλων 85-66

Νίκη Β.-Ολυμπιακός Β. 84-72

Τιτάνες Παλ.- ΑΓΣ Ιωαννίνων 59-60

Δόξα Λευκ.-ΓΑΣ Μελίκης 84-59

ΣΚ Ιωάννινα-Εσπερος Λ. αναβολή (6/4)

Ρεπό: Πρωτέας Γρεβενών

Βαθμολογία

1.Ερμής Σχηματαρίου 35

2.Αίολος Τρικάλων Γόμφοι 33

3.Ικαροι Τρικάλων 31

4.Δόξα Λευκάδας 31

5.ΑΓΣ Ιωαννίνων 30

6.Νίκη Βόλου 28

7.Εσπερος Λαμίας 26

8.Αναγέννηση Καρδίτσας 25

9.Πρωτέας Γρεβενών 24

10.Ολυμπιακός Βόλου 23

11.Τιτάνες Παλαμά 23

12. ΣΚ Ιωάννινα 22

13. ΓΑΣ Μελίκης 20

*Ερμής Σχηματαρίου, Αίολος Τρικάλων Γόμφοι, Ικαροι Τρικάλων, ΑΓΣ Δόξα Λευκάδας, ΑΓΣ Ιωαννίνων, Ολυμπιακός Βόλου και ΓΑΣ Μελίκης έχουν ένα λιγότερο, Πρωτέας Γρεβενών και ΣΚ Ιωάννινα δύο, ενώ ο Εσπερος Λαμίας τρία.

Επόμενη (21η)

Iκαροι Τρικ.-Ερμής Σχημ.

Αίολος Τρικ.-ΣΚ Ιωάννινα

Εσπερος Λ.-Νίκη Β.

Πρωτέας Γρεβ.-Ολυμπιακός Β.

ΑΓΣ Ιωαννίνων-Αναγέννηση Καρδ.

ΓΑΣ Μελίκης-Τιτάνες Παλ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου