ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέμπτη θέση για Σαρακατσάνη με την Εθνική στο Παγκόσμιο Κωφών 3Χ3

πέμπτη-θέση-για-σαρακατσάνη-με-την-εθν-881407

Την 5η θέση κατέλαβε η Εθνική ομάδα γυναικών στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωφών 3Χ3, που ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο (10/9) στην πόλη Ραμάτ Γκαν (ανατολικά του Τελ Αβίβ), στο Ισραήλ, έχοντας στη σύνθεσή της τη Βολιώτισσα Λία Σαρακατσάνη.

Αφού είχε χάσει την Παρασκευή (9/9) στον προημιτελικό από τις ΗΠΑ με 12-8, σε ματς που σόκαρε άπαντες ο σοβαρός τραυματισμός της Σπίνου στο γόνατο, η Εθνική αγωνίστηκε για την 5η θέση και την πήρε, κερδίζοντας και τα δύο ματς το Σάββατο.

Η ελληνική τριάδα (Στεφανία Πατέρα, Λία Σαρακατσάνη, Ανθή Χαϊνά) επιβλήθηκε της διοργανώτριας ομάδας του Ισραήλ με 19-10 και στη συνέχεια το απόγευμα της ίδιας μέρας «καθάρισε» την Κινεζική Ταϊπέι με 21-6, στον αγώνα που έληξε, ενώ απέμεναν 00:54’’(σύμφωνα με τους κανόνες του 3Χ3 το παιχνίδι λήγει και πριν την κανονική του λήξη, αν μια από τις δύο ομάδες συμπληρώσει τους 21 πόντους).

Η νίκη φυσικά ήταν αφιερωμένη στη συναθλήτριά τους, λέξια Σπίνου, που καθόταν δίπλα τους στον πάγκο, για να τις χειροκροτήσει, αλλά και να τις εμψυχώσει.

Σαρακατσάνη:

«Εμπειρία πολύ

διαφορετική»

Η Λία Σαρακατσάνη δήλωσε στο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών: «Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και πολύ διαφορετική απ’ αυτές που έχουμε ζήσει. Ηρθαμε εδώ χωρίς προετοιμασία και φτάσαμε στην 5η θέση. Είμαστε χαρούμενες για τη συμμετοχή και την εμπειρία και στην επόμενη διοργάνωση, αν είμαστε καλά όλες, ίσως καταφέρουμε κάτι καλύτερο, όπως να ανέβουμε στο βάθρο».

Στην 11η θέση οι άνδρες

Η εθνική ομάδα των ανδρών είχε ολοκληρώσει από την Παρασκευή (9/9) τις υποχρεώσεις της, με την κατάληψη της 11ης θέσης.

Το σοκ με τη Σπίνου

O τραυματισμός της Αλέξιας Σπίνου στον προημιτελικό αγώνα της Εθνικής ομάδας των γυναικών κόντρα στις ΗΠΑ την 3η ημέρα (Παρασκευή 9/9) του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κωφών 3Χ3, στη διοργάνωση του Ισραήλ, επισκίασε όποια ήττα ή νίκη των Εθνικών ομάδων.

Στο 2:47’’ του προημιτελικού αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα των ΗΠΑ, -την είχαμε νικήσει στην πρεμιέρα με 11-8 (σ.σ. υπήρχε μόνο ένας όμιλος των οκτώ ομάδων, με την Ελλάδα να παίρνει την 4η θέση και τις ΗΠΑ την 5η)- και με το σκορ να είναι 9-6 υπέρ των Αμερικανίδων, η κραυγή πόνου της Αλέξιας Σπίνου πάγωσε συμπαίκτριες και θεατές.

Τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο (φόβοι για ρήξη χιαστού), ενώ έκανε διείσδυση, έπεσε στο έδαφος και στη συνέχεια υποβασταζόμενη από τη συμπαίκτρια της Στεφανία Πατέρα και το φυσιοθεραπευτή του γηπέδου, μεταφέρθηκε σε φορείο και αποχώρησε από το γήπεδο. Η μαγνητική θα δείξει τελικά τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου