ΜΠΑΣΚΕΤ

Ανθρωποι του αθλητισμού από τον Βόλο ενίσχυσαν νηπιαγωγείο στην Ουκρανία

ανθρωποι-του-αθλητισμού-από-τον-βόλο-ε-861096

Σε ένα νηπιαγωγείο στο Κίεβο της Ουκρανίας με 60 παιδάκια, των οποίων οι γονείς σκοτώθηκαν στον πόλεμο, εστάλη μετά από πρωτοβουλία του Χάρη Καρακατσούνη, ένα σεβαστό ποσό, που συγκεντρώθηκε από ανθρώπους του αθλητισμού εντός και εκτός Βόλου, αλλά και φίλους της οικογένειας του Βολιώτη πρώην διεθνούς διαιτητή.

Αρωγοί σ’ αυτήν την προσπάθεια ήταν οι Απόστολος Καλπάκας (παλαίμαχος διαιτητής μπάσκετ που ζει στη Στοκχόλμη), Αντώνης Χήτος (κουμπάρος του Χάρη Καρακατσούνη και παλιός ποδοσφαιριστής της Νίκης και του Ολυμπιακού Βόλου, που ζει στην Ελβετία), Μπάμπης Τουτουντζόγλου (διοικητικός ηγέτης της ομάδας μπάσκετ της Νίκης) και Γιώργος Φώτου (ομοσπονδιακός προπονητής στην κωπηλασία), αλλά και επιχειρηματίες του Βόλου.

Με τα χρήματα που εστάλησαν στο νηπιαγωγείο στο Κίεβο, αγοράστηκαν τρόφιμα, είδη θέρμανσης και γραφική ύλη.

Την είδηση έκανε γνωστή στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Ουκρανός διαιτητής Σεργκέι Τισλένκο, που έχει διευθύνει διεθνείς αγώνες μαζί με τον Χάρη Καρακατσούνη και είναι ακόμη εν ενεργεία διαιτητής στο Champions League της FIBA.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω έναν σπουδαίο φίλο και αδερφό μου από τον Βόλο, τον Χάρη Καρακατσούνη, και άλλους ανθρώπους από την Ελλάδα για την υποστήριξή τους όλο αυτό το διάστημα».

Το επόμενο βήμα είναι οι ίδιοι άνθρωποι να αγοράσουν μία γεννήτρια ρεύματος για το νηπιαγωγείο.

Ο Χάρης Καρακατσούνης στο μέσον με τον Σεργκέι Τισλένκο (δεξιά) σε παλαιότερο αγώνα που έχουν διευθύνει μαζί

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου