ΜΠΑΣΚΕΤ

«Κανείς δεν θα αμαυρώνει την ιστορία του συλλόγου»

κανείς-δεν-θα-αμαυρώνει-την-ιστορία-τ-83332

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ της Νίκης Βόλου, Μπάμπης Τουτουντζόγλου, λίγες μέρες μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου, που έφερε μία μεγάλη νίκη για την ομάδα του, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Ράδιο Βέρα και μίλησε εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή Τετ-α-τετ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι απαντήσεις του για τον τραυματισμό ενός φιλάθλου των κυανόλευκων και για την απουσία του ίδιου και των υπόλοιπων μελών της διοίκησής του από την κοπή πίτας της Νίκης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τουτουντζόγλου μίλησε:

Για το σχεδόν γεμάτο κλειστό στο ντέρμπι: «Οι φίλαθλοι έδωσαν τα πάντα, για να προσφέρουν ένα κίνητρο στους παίκτες μας. Αυτό δημιουργεί ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κόσμο».

Για το ατυχές περιστατικό με τη ρίψη κροτίδας, που κόστισε τον τραυματισμό ενός φιλάθλου της Νίκης: «Το κυριότερο όλων είναι να ευχηθούμε στον άνθρωπο που τραυματίστηκε περαστικά και να επανέλθει, όπως ήταν πριν το παιχνίδι. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία μαζί του. Είναι από τα συμβάντα που δεν πρέπει να γίνονται και σαφώς τα καταδικάζουμε.

Τέτοιους ανθρώπους δεν τους θέλουμε στο γήπεδο και πρέπει να κάνουμε τα πάντα οι υγιείς φίλαθλοι και οι υγιείς οργανωμένοι -γιατί δεν μπορούμε να τους καταδικάσουμε όλους τους οργανωμένους και είναι κι αυτοί υγιές κομμάτι- να αποβάλουμε αυτά τα στοιχεία. Δεν θέλω να χαρακτηρίσω αυτόν που το έκανε. Ενας άνθρωπος που ήρθε να δει ένα παιχνίδι ταλαιπωρείται και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώνει την ιστορία και το κύρος του συλλόγου μας, κάνοντας τέτοιες ενέργειες. Αυτός που το έκανε, κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του, κάνει μία ζημιά και εξαφανίζεται. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να είμαστε αυτοί που θα προστατεύσουμε την ομάδα και τον κόσμο που έρχεται να χαρεί. Εμείς θέλουμε γήπεδα γεμάτα.

Ήταν μία γιορτή του αθλητισμού και το ίδιο παραδέχθηκε και ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά αμαυρώθηκε από ένα γεγονός. Είμαστε φίλοι με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού κι αυτό κυριάρχησε στο κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Είναι αδιαπραγμάτευτο ότι πρέπει να μπει τέλος σ’ αυτές τις ενέργειες. Δεν μπορούμε να καλούμε τον κόσμο και να τον αφήνουμε απροστάτευτο. Αν μάθουμε ποιος είναι, ούτε απέξω δεν θα περάσει.

Δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε τέτοια προσπάθεια και να είναι όλα … κομπλέ στον αγώνα και να βρίσκεται ένας βλάκας, που είναι το λιγότερο που μπορώ να πω, και να κάνει μία τέτοια κίνηση. Είναι μία ηλιθιότητα, αλλά δεν μπορείς να μπεις στη λογική του πώς σκέφτεται ένας βλάκας. Δεν πρέπει να ξαναγίνει ποτέ και όσο μπορούμε να απομονώσουμε αυτά τα κακά στοιχεία».

Για το γεγονός ότι απουσίασαν όλοι όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ της Νίκης Βόλου από την εκδήλωση της κοπής πίτας του συλλόγου: «Δεν θα έπρεπε να υπάρχει απορία γι’ αυτό. Εγώ δεν μασάω τα λόγια μου. Με κάλεσαν στην εκδήλωση και υπήρχαν άνθρωποι που μου είπαν να πάω. Σαφέστατα η κίνηση του Ερασιτέχνη να βραβεύσει κάποιους καταξιωμένους αθλητές είναι εξαιρετική.

Εγώ δεν θα μπορούσα προσωπικά να πάω και να χειροκροτήσω μία τέτοια κατάσταση, όταν για έτη κάποιες δεσμεύσεις του Ερασιτέχνη ποτέ δεν υλοποιήθηκαν και φτάσαμε και η ομάδα να δυσκολεύεται. Πώς μπορούσα να πάω να χειροκροτήσω; Να κρύβομαι; Να πάω να χειροκροτήσω κάποιους που αθέτησαν κάποια πράγματα σε ό,τι αφορά στο μπάσκετ; Ίσως δεν μπορούσαν και το αθέτησαν, αλλά δεν μπαίνω σ’ αυτήν τη λογική. Όταν συμφωνείς κάτι, το συμφωνείς. Δεν συμφωνείς και μετά λες «δεν μπορώ». Εγώ έχω μάθει, όταν συμφωνώ κάτι, να το τηρώ μέχρι τέλους. Πώς λοιπόν να πάω να χειροκροτήσω κάποιους που με έχουν φέρει σ’ αυτή τη θέση. Εχω κάποιες αρχές και δεν πάω αντίθετα στην αξιοπρέπειά μου».

Για το αν θα φύγει από τη Νίκη: «Όταν θα έρθει η ώρα, θα μιλήσουμε. Ετσι, δεν συνεχίζω. Θα υπάρχουν δεσμεύσεις και εφόσον υπάρχει στήριξη, θα συνεχίσω. Θα υπάρχει μία συζήτηση με κάποιους εμπλεκόμενους. Αν αυτοί θέλουν να μείνω, ας βγουν μπροστά να μου πουν «σου δίνουμε αυτά, για να μείνεις και θα σε βοηθήσουμε». Αλλιώς, φεύγω. Είμαι ξεκάθαρος. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου