ΜΠΑΣΚΕΤ

Αυτοκτόνησε ο Ολυμπιακός

αυτοκτόνησε-ο-ολυμπιακός-790787

Αυτοκτόνησε ο Ολυμπιακός στο Αμπντί Ιπεκτσί κι έδωσε δικαίωμα στο όνειρο στην Αναντολού Εφές. Η ελληνική ομάδα περίπου 2 λεπτά πριν το τέλος προηγείιτο 70-62, αλλά τα παιδαριώδη λάθη που έκανε επέτρεψαν στους Τούρκους με απίστευτο φόλοου του Λούκας στα 2’’ να πάρουν τη νίκη με 74-73 και να ισοφαρίσουν τη σειρά σε 2-2.

Τα πάντα, πλέον, θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ, όπου η ομάδα που θα επικρατήσει θα πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Λονδίνου.

Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός από το πρώτο μέχρι το 38ο λεπτό, δεν πτοήθηκε στην τελευταία περίοδο όταν είδε τους Τούρκους να περνούν μπροστά στο σκορ και με καθοριστικό τρίποντο του Πρίντεζη περίπου 3 λεπτά πριν τη λήξη, έδειξε να καθαρίζει το ματς.

Η ενέργεια και το πάθος που έδειξε η ελληνική ομάδα, αλλά και η ευστοχία που είχε στο πρώτο μέρος από τη γραμμή των 6.75 της έδωσαν το δικαίωμα να έχει το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς.

Με τον Κώστα Παπανικολάου μεγάλο πρωταγωνιστή και εξαιρετική άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει στ’ αποδυτήρια με το +6 στις αποσκευές του (44-38).

Στη διάρκεια του 20λεπτου η διαφορά ήταν και μεγαλύτερη για τους «ερυθρόλευκους» (έφτασε και στο +10), που στο διάστημα αυτό είχαν 9/15 τρίποντα με τον Παπανικολάου σε μεγάλη βραδιά (4/5).

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν δούλεψε επιθετικά στο πρώτο μέρος, με μόλις 2 πόντους στο ενεργητικό του (από ελεύθερες βολές), ωστόσο, η ελληνική ομάδα πήρε κρίσιμους πόντους, τόσο από τον Έισι Λο, όσο και από το Γιώργο Σλούκα, που πέτυχαν καθοριστικά τρίποντα (2/2 ο καθένας).

Οι Τούρκοι έριξαν δύο φορές τη διαφορά στον πόντο, αλλά δεν κατάφεραν να περάσουν ούτε μία φορά μπροστά στο σκορ. Ο Φάρμαρ με 7 πόντους ήταν ο πρώτο σκόρερ της Εφές, ενώ από 6 πέτυχαν οι Λούκας, Μπάρατς και Τουντσερί.

Παρά την πίεση των γηπεδούχων στο τρίτο 10λεπτο ο Ολυμπιακός άντεξε και έκλεισε την περίοδο στο +2 (58-56). Η Εφές είχε αρκετές φορές την ευκαιρία να ισοφαρίσει ή και να περάσει για πρώτη φορά στον αγώνα μπροστά στο σκορ, αλλά οι λάθος επιλογές του Βούγιατσιτς δεν της επέτρεψαν να κάνει κάτι τέτοιο.

Το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι στο τελευταίο 10λεπτο, όπου η Εφές ξέφυγε με 4 πόντους (62-58), αλλά με καλάθια των Πρίντεζη και Χάινς ο Ολυμπιακός ισοφάρισε, περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος.

Εκεί μέτρησε η «καρδιά του πρωταθλητή» και η ελληνική ομάδα κατάφερε να προηγηθεί 1.29’’ πριν το τέλος με 71-64, αλλά με επί μέρους σκορ 12-3 οι Τούρκοι έφεραν τα πάνω κάτω.

Παρά την απρόσμενη ήττα, βάσει της εξέλιξης του αγώνα, ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Εφές και την προσεχή εβδομάδα (ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία του 5ου αγώνα) θα έχει τον πρώτο λόγο για να βρεθεί στο 8ο φάιναλ φορ της ιστορίας του.

Κορυφαίος των ερυθρόλευκων ο Εισι Λο με 15 πόντους, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου τελείωσε το ματς με 14.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου