ΜΠΑΣΚΕΤ

«Μπλόκο» σε οργανωμένους το Σαββατοκύριακο στο Final 4 της Μαγνησίας

μπλόκο-σε-οργανωμένους-το-σαββατοκ-715065

Με απόφαση της αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας, δεν θα δοθούν εισιτήρια σε οργανωμένους οπαδούς με διακριτικά για το Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στο Βόλο.

Την απόφαση να μην επιτρέψει την πώληση εισιτηρίων σε οργανωμένους οπαδούς με διακριτικά πήρε η αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας στο Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στο κλειστό της Νέας Ιωνίας στο Βόλο.

Η διοργάνωση έχει χαρακτηριστεί υψηλής επικινδυνότητας λόγω παλαιότερων επεισοδίων (κυρίως σε ποδοσφαιρικούς αγώνες) . Υπενθυμίζεται πως στους δύο ημιτελικούς θα αναμετρηθούν Αθηναϊκός-ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός-Πρωτέας Βούλας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ για τα μέτρα ασφαλείας και την προσέλευση των φιλάθλων στο γήπεδο:

Στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών, που θα διεξαχθεί 30 και 31 Μαρτίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας Βόλου με τη συμμετοχή των σωματείων ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας, Αθηναϊκός ΑΣ, Παναθηναϊκός ΑΟ και ΠΑΟΚ, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αποφάσισε:

– να μη γίνει χορήγηση εισιτηρίων στους οργανωμένους φιλάθλους των διαγωνιζόμενων ομάδων που θα φέρουν διακριτικά, αλλά η διάθεση των εισιτηρίων σε μεμονωμένους φιλάθλους να γίνει από τα δύο εκδοτήρια που θα βρίσκονται έμπροσθεν του γηπέδου και θα λειτουργούν δύο ώρες πριν την έναρξη των αγώνων.

– δεν θα επιτραπεί κάθε οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων και προσέγγισή τους στο γήπεδο. Θα πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι σε τουλάχιστον δύο ζώνες περιμετρικά του γηπέδου κατά την προσέλευση των φιλάθλων και δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο πανό ή πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.

– η προμήθεια των εισιτηρίων θα γίνεται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Κάθε εισιτήριο θα ισχύει για τους δύο αγώνες κάθε μέρας. Οι θύρες του γηπέδου θα είναι ανοικτές δύο ώρες πριν την έναρξη των αγώνων.

να εκδοθούν με μέριμνα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης 150 προσκλήσεις, οι οποίες θα διατεθούν ως εξής:

α) 20 σε κάθε διαγωνιζόμενη ομάδα και θα αφορούν συγγενικά πρόσωπα των αθλητών, μέλη του ΔΣ και χορηγούς.

β) 40 στα σωματεία της ΕΣΚΑΘ και

γ) 30 σε τοπικούς φορείς της Θεσσαλίας.

Τα στοιχεία όσων εισέλθουν στο γήπεδο με πρόσκληση θα πρέπει να έχουν αποσταλεί εγκαίρως σε σχετική κατάσταση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για το Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών:

Σάββατο 30/03/2013

17:00 Αθηναϊκός ΑΣ – ΠΑΟΚ

19:30 Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας

Κυριακή 31/03/2013

15:00 Μικρός Τελικός

18:00 Μεγάλος Τελικός – Απονομές

Από το 1996 μέχρι και το 1999 ή διεξαγωγή του τελικού γινόταν με έναν αγώνα στο οποίο συμμετείχαν οι δύο νικητές των ημιτελικών αγώνων που όμως διεξάγονταν σε ημερομηνία πολύ πριν τον τελικό.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιξε στον τελικό στις 9 Απριλίου 1997 στην Κατερίνη και έχασε από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς 57-55 ( ημ 26-34). Από το 2000 έως σήμερα εφαρμόζεται η διεξαγωγή Final Four, μιας μίνι-διοργάνωσης δηλαδή με τους τέσσερις φιναλίστ να παίζουν για το τρόπαιο σε ένα γήπεδο και σε δύο ή τρεις ημέρες, δίνοντας έτσι στην τελική φάση του θεσμού ένα τόνο γιορτής στο άθλημα.

H τελική αυτή φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών έγινε άλλες δυο φορές στη Μαγνησία. Στις 24 και 25 Μαρτίου 2001 στη Ν. Ιωνία με νικητή τον ΔΑΣΑΛ και στις 24-25 Φεβρουαρίου του 2007 στο ΕΑΚ Βόλου με νικήτρια την ομάδα των Εσπερίδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου