ΜΠΑΣΚΕΤ

Νέα παράταση στην ΕΟΚ

νέα-παράταση-στην-εοκ-638862

Η ΕΟΚ θα έχει… δύο προσωρινούς προέδρους για μερικές ακόμα ημέρες. Οπως ενημέρωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών, η απόφασή του για την προσωρινή διοίκηση, που θα ανακοινωνόταν χθες, πήρε μετάθεση για την ερχόμενη Δευτέρα 12/4.

Την ανησυχία του για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ εξέφρασε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών με ανακοίνωσή του.

Κάπως έτσι η ΕΟΚ εξακολουθεί να έχει δύο προσωρινούς προέδρους και δύο προσωρινές διοικήσεις. Μία με πρόεδρο τον Φάνη Χριστοδούλου και μία με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά του Βαγγέλη Λιόλιου κάνει λόγο για αποχώρηση δίχως να έχει γίνει η ψηφοφορία από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον Αριστείδη Γολέμη, στηριζόμενη στο άρθρο 12-παράγραφος 16, ζητώντας την αντικατάσταση των δύο μελών της προσωρινής Διοίκησης από τον Βασίλη Ντάκουρη και τον Χρήστο Βασιλειάδη, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει άλλο αναπληρωματικό μέλος, καθώς έχουν ήδη αποχωρήσει οι Σωτήρης Κολοσούσας, Νίκος Φιλίππου και Γιάννης Αλεξόπουλος, έχοντας αντικατασταθεί από τους Μιχάλη Βακαλόπουλο, Γιάννη Καλαϊτζάκη και Δημήτρη Ρόζη.

Η πλευρά Βασιλακόπουλου υποστηρίζει όμως – έχοντας καταθέσει σχετικό έγγραφο – ότι το νόμιμο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο είναι το δικό της , όπως προέκυψε την Τρίτη (6/4).

ΠΣΑΚ: «Σημαντικές οι εκλογές, αλλά…»

«Καλές οι εκλογές αλλά μπάσκετ χωρίς μπάσκετ δεν υπάρχει», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΚ, εκφράζοντας την ανησυχία του για το παρόν αλλά και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Έπειτα από πολλές προσπάθειες ξεκίνησε και πάλι το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών με τον ΠΣΑΚ να ζητάει και την επανέναρξη των προπονήσεων και στις άλλες κατηγορίες, κάτι που «χρειάζεται προσπάθεια απ’ όλους τους φορείς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Σημαντικές οι εκλογές αλλά μπάσκετ χωρίς… μπάσκετ ΔΕΝ υπάρχει… Έντονη παραμένει η ανησυχία στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, όχι μόνον για το παρόν αλλά και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Η κατάσταση που βιώνουμε, δεν είναι πλέον πρωτόγνωρη και χρειάζονται προσπάθειες από όλους τους φορείς, για την επιστροφή όλων των αθλητών στα γήπεδα.

Η Α2 ξεκίνησε μετά από πολλές προσπάθειες ΜΟΝΟΝ του ΠΣΑΚ και του ΣΕΠΚ, οι οποίοι εγγυήθηκαν για τα τεστ. Πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί η έναρξη των προπονήσεων και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Αλλος ενδιαφέρεται για το μπάσκετ;

Δυστυχώς, παρατηρούμε, πως οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας, ασχολούνται μόνον με τις εκλογές και ουδέποτε αναζήτησαν λύσεις για τους αθλητές που παραμένουν εκτός προπονήσεων. Χρειάζονται ενέργειες από όλους και όχι να κρυβόμαστε για να μην έχουμε την «καυτή πατάτα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου