ΜΠΑΣΚΕΤ

Να τελειώνουν με την παραμονή

να-τελειώνουν-με-την-παραμονή-605667

Να «τελειώνουν» με την παραμονή τους έχουν ως στόχο η Νίκη Βόλου και η Μεταμόρφωση χωρίς όμως σήμερα οι ενδείξεις να είναι υπέρ τους αφού στην 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ’ Εθνικής έχουν δύσκολα ματς. Η Νίκη Βόλου παίζει κεκλεισμένων των θυρών στις 5 μ.μ. στη Νέα Ιωνία κόντρα στον ισχυρό Αίολο ενώ η Μεταμόρφωση αγωνίζεται στην Κοζάνη.

Στην προηγούμενη αγωνιστική η Νίκη Βόλου έχασε «αναγκαστικά» από την Κοζάνη και τώρα ψάχνει «γιατρικό», ενώ η Μεταμόρφωση ηττήθηκε στα Σιάτιστα.

Πάντως Νίκη Βόλου και Μεταμόρφωση θα δώσουν «μάχη» για παραμονή τις έξι τελευταίες αγωνιστικές της Γ’ Εθνικής μπάσκετ και τα σενάρια δεν είναι άσχημα για τις δύο Βολιώτικες ομάδες, αφού έχουν μπροστά τους παιχνίδια που θέλουν και μπορούν να πάρουν.

Αν πάντως επικρατήσει το αρχικό πλάνο με τον υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων, δεν αποκλείεται, η μία ομάδα να παραμείνει εις βάρος της άλλης στην κατηγορία. Αυτό το σενάριο όμως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, βάσει των ομάδων που είναι να ανέβουν από τα τοπικά πρωταθλήματα και όπως όλα δείχνουν θα υποβιβαστούν τρεις.

Η Μεταμόρφωση βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας και η Νίκη Βόλου οριακά πάνω από την τελευταία τριάδα, στην 11η με έναν βαθμό να τις χωρίζει μεταξύ τους. Στα τελευταία τους παιχνίδια ψάχνουν βαθμούς που θα αποδειχθούν σωτήριοι για το μέλλον τους στην κατηγορία.

Η Νίκη αγωνίζεται σήμερα εντός έδρας με τον Αίολο Αστακού αλλά κεκλεισμένων των θυρών, στη συνέχεια ταξιδεύει στην Εδεσσα για το παιχνίδι με τον Πανεδεσσαϊκό, στο οποίο ποντάρει όλη τη σεζόν και θέλει μόνο το διπλό. Τον Απρίλιο και πριν τη διακοπή του Πάσχα υποδέχεται το Αγρίνιο, που επίσης θεωρείται κρίσιμο ματς και κλείνει με Διόσκουρους εκτός, Καστοριά εντός και Σιάτιστα εκτός.

Η Μεταμόρφωση αγωνίζεται σήμερα εκτός έδρας με τον Ηρακλή Κοζάνης, που πήρε την περασμένη Κυριακή, στη συνέχεια φιλοξενεί τη Βόνιτσα κι αν κερδίσει τότε φυσιολογικά θα έχει «κλειδώσει» την κατηγορία. Ακολουθεί εκτός έδρας παιχνίδι με την Μελίκη και μετά θα υποδεχτεί τον Πρωτέα Γρεβενών. Η σεζόν κλείνει με δύο Θεσσαλικά ντέρμπι. Το πρώτο με την Καρδίτσα εκτός έδρας και το δεύτερο στην αυλαία του πρωταθλήματος με την ΑΕΛ εντός.

Η Νίκη Βόλου

Για σήμερα η Νίκη δεν έχει τη βοήθεια του κόσμου της και ελπίζει σε θαύμα για την έκπληξη που θα φέρει την ομάδα πιο κοντά προς τη σωτηρία. Ο προπονητής της Νίκης Βόλου Θανάσης Κασαπίδης έχει στη διάθεσή του τους εξής καλαθοσφαιριστές: Παναγιώτη Τσώλη, Λευτέρη Κατσαλή, Πλάτωνα Κέτουλα, Φώτη Τάσσο, Γιώργο Οικονόμου, Θοδωρή Τοκατλίδη, Ραφαήλ Μπίζιο, Μιχάλη Καραθανάση, Απόστολο Θεοδώρου, Γιώργο Τζίνη, Στέφανο Βλήτσιο και Σταύρο Μαστοράκη.

Η Μεταμόρφωση

Την εκτός έδρας νίκη θέλει να πάρει σήμερα η Μεταμόρφωση που παίζει στην Κοζάνη η οποία βρίσκεται ένα πόντο πιο πάνω από την βολιώτικη ομάδα στη βαθμολογία.

Στη Μεταμόρφωση άπαντες είναι αισιόδοξοι για την παραμονή της ομάδας στη Γ’ Εθνική καθώς θεωρούν ότι στις αγωνιστικές που απομένουν θα πάρουν τους βαθμούς που χρειάζονται. Για ακόμη μια φορά η απουσία της Μεταμόρφωσης ακούει στο όνομα του Γιώργου Παρασκευά που θα παραμείνει εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν. Παλάσκας, Αγκρής, Γιωτόπουλος, Τσιτσιγιάννης, Σκαμάγκας, Διανέλλος, Καραγεώργος, Παπούλιας και Παν. Νάνης θα βρίσκονται σήμερα στη διάθεση του Αντώνη Μυριντζή.

Η σημερινή 21η αγωνιστική

Πρωτέας Γρεβενών – Διόσκουροι Κοζάνης

Μελίκη – Καστοριά

Βόνιτσα – Σιάτιστα

Ηρακλής Κοζάνης – Μεταμόρφωση Βόλου

Καρδίτσα – Αγρίνιο

ΑΕΛ – Πανεδεσσαϊκός

Νίκη Βόλου – Αίολος Αστακού

Βαθμολογία Β. Ν. – Η.

1. Λάρισα 40 20-0

2. Αίολος Αστακού 38 18-2

3. Καστοριά 36 16-4

4. Αγρίνιο 33 13-7

5. Μελίκη 30 10-10

6. Διόσκουροι Κοζ. 30 10-10

7. Πρωτέας Γρεβ. 29 9-11

8. Καρδίτσα 29 9-11

9. Ηρακλής Κοζ. 29 9-11

10. Μεταμόρφωση Β. 28 8-12

11. Νίκη Βόλου 27 7-13

12. Σιάτιστα 26 6-14

13. Βόνιτσα 25 5-15

14. Πανεδεσσαϊκός 20 0-20

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου