ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη υπέρβασης για παραμονή…

νίκη-υπέρβασης-για-παραμονή-538168

Νίκη υπέρβασης και παραμονής θέλει σήμερα η Νίκη Βόλου στο πλαίσιο της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ παίζοντας στις 6 μ.μ. με τον ΑΣ Καστοριάς, όχι στη Νέα Ιωνία λόγω έργων αλλά στο κλειστό Βάκης Παρασκευόπουλος και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών.

Ενώ η Γ’ Εθνική μπάσκετ μπαίνει στην τελική ευθεία αφού μένουν μόλις δύο ματς για Νίκη Βόλου και Μεταμόρφωση το ενδιαφέρον στρέφεται στην ύστατη προσπάθεια παραμονής για την ομάδα της Νέας Ιωνίας καθώς η Μεταμόρφωση έχει κλειδώσει τη σωτηρία της.

Η Νίκη Βόλου σήμερα θα δώσει αγώνα με την Καστοριά στο Βόλο κεκλεισμένων των θυρών και στο φινάλε θα παίξει στα Σιάτιστα, ενώ η Μεταμόρφωση από θέση εξασφαλισμένης παραμονής έχει και δύο Θεσσαλικά ντέρμπι, σήμερα με την Καρδίτσα εκτός και στο φινάλε με την ΑΕΛ εντός.

Οι κυανόλευκοι της Νίκης Βόλου παίζουν σήμερα τις ελπίδες τους για παραμονή, τις οποίες διατήρησαν παρά την ήττα στην Κοζάνη από τους Διόσκουρους την περασμένη Κυριακή αφού το «δώρο» που έκανε η Καρδίτσα κερδίζοντας τη Σιάτιστα στην έδρα της, τους δίνει τη δυνατότητα να κρατούν την τύχη στα χέρια τους για την παραμονή.

Νίκη και Σιάτιστα που παίζουν μεταξύ τους στο φινάλε στη Μακεδονική πόλη ισοβαθμούν, ενώ η Σιάτιστα είναι δύσκολο έως απίθανο να κερδίσει την αήττητη και πρωταθλήτρια ΑΕΛ. Η Νίκη λοιπόν είναι ικανή για το θαύμα σήμερα στις 6 μ.μ. απέναντι στον ΑΣ Καστοριάς, που θα είναι παράλληλα ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή.

Αν η Νίκη ωστόσο ηττηθεί από την Καστοριά, που δεν είναι αδιάφορη, αφού θέλει την 3η θέση, η οποία μπορεί να αποδειχθεί προνομιούχος, τότε θα παραταχθεί την τελευταία αγωνιστική αποκλειστικά για το διπλό στα Σιάτιστα έχοντας στα υπέρ της το +19 με το οποίο επικράτησαν στον πρώτο γύρο.

Στο στρατόπεδο της Νίκης Βόλου πάντως επικρατεί αισιοδοξία για τη σωτηρία και την ανανέωση της συμμετοχής στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Μάλιστα το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και ο Σπύρος Στρατίκης έχει σήμερα στη διάθεσή του τους εξής καλαθοσφαιριστές: Παναγιώτη Τσώλη, Λευτέρη Κατσαλή, Πλάτωνα Κέτουλα, Φώτη Τάσσο, Γιώργο Οικονόμου, Θοδωρή Τοκατλίδη, Ραφαήλ Μπίζιο, Μιχάλη Καραθανάση, Απόστολο Θεοδώρου, Γιώργο Τζίνη, Στέφανο Βλήτσιο και Σταύρο Μαστοράκη.

Ενα εμπόδιο που πρέπει πάντως να ξεπεράσει σήμερα η Νίκη είναι το γεγονός ότι θα αγωνιστεί χωρίς τον κόσμο της στο κλειστό Βάκης Παρασκευόπουλος. Αλλωστε η Ερασιτεχνική εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους φιλάθλους ότι το παιχνίδι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Συγκεκριμένα: «Σας ενημερώνουμε ότι ο αγώνας ΓΣ Νίκη Βόλου – ΑΣ Καστορίας της 03/05/2015, για την 25η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (3ος όμιλος), θα τελεσθεί «κεκλεισμένων των θυρών» με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. της ΕΟΚ. Δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο έχουν συνολικά τριάντα (30) άτομα από το κάθε Σωματείο και συγκεκριμένα οι αθλητές, οι δύο προπονητές, ο γιατρός, ο φυσιοθεραπευτής και δεκατέσσερα (14) ακόμη άτομα, που αναγράφονται σε ειδική κατάσταση (Αρθρο 82 Ομαδικές ύβρεις – 8, Κανονισμών Ε.Ο.Κ.)».

H σημερινή 25η αγωνιστική:

Οι αγώνες και οι διαιτητές της 25ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι:

ΔΑΚ Γρεβενών 18.00 Πρωτέας Γρεβενών – Βόνιτσα

Γρεκός, Κουκουλεκίδης (Μερτζάνης)

ΔΑΚ Κοζάνης 18.00 Ηρακλής Κοζάνης – ΓΑΣ Μελίκης

Κοϊμτζόγλου, Πετανίδου (Πλεξίδας)

Καρδίτσας 18.00 Καρδίτσα – Μεταμόρφωση Βόλου

Μανιός, Γαζέτας (Μανασής)

Αλκαζάρ 18.00 Α.Ε. Λάρισας – Σιάτιστα

Τσοκόλης, Τσούλης (Παπαδημητρίου)

Β. Παρασκευόπουλος 18.00 Νίκη Βόλου – Καστοριάς (κ.θ.)

Τζιοπάνος, Τζιβελεκίδου (Γ. Μόρφη)

Βόνιτσας 18.00 Αίολος Αστακού – Διόσκουροι Κοζάνης

Νάστος, Κωστής (Αθανασίου)

ΔΑΚ Έδεσσας 18.00 Πανεδεσσαϊκός – Αγρίνιο

Χ. Παπαδόπουλος, Μπίκης (Κοντοζής)

Η Βαθμολογία

1. Λάρισα 47 23-1

2. Αίολος Αστακού 45 21-3

3. Καστοριά 42 18-6

4. Αγρίνιο 41 17-7

5. Μελίκη 37 13-11

6. Διόσκουροι 36 12-12

7. Ηρακλής Κοζ. 35 11-13

8. Μεταμόρφωση Β. 35 11-13

9. Καρδίτσα 35 11-13

10. Πρωτέας Γρ. 34 10-14

11. Νίκη Βόλου 32 8-16

12. Σιάτιστα 32 8-16

13. Βόνιτσα 28 5-18

14. Πανεδεσσαϊκός 23 0-23

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου