ΜΠΑΣΚΕΤ

Διεκδικούν το ροζ φύλλο και οι δύο

διεκδικούν-το-ροζ-φύλλο-και-οι-δύο-855992

Παιχνίδια που έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν, δίνουν σήμερα Σάββατο στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών η Νίκη και ο Ολυμπιακός Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι κυανόλευκοι υποδέχονται στο κλειστό της Νέας Ιωνίας τον Φίλιππο Βέροιας και οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούνται στην Καρδίτσα από την Αναγέννηση στις 17.00. Πιο αναλυτικά:

Νίκη Βόλου-Φίλιππος Βέροιας

Η Νίκη μετά από μία περίοδο αναταραχής με τα γνωστά γεγονότα των παραιτήσεων του τεχνικού επιτελείου, που ανακλήθηκαν, έπειτα από την παραίτηση τελικά από τη θέση της προέδρου της Δ.Ε. της Αννας Χατζηπλάτωνος, δίνει σήμερα ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, που μπορεί να καθορίσει και μεγάλο μέρος της μετέπειτα πορείας της.

Αντίπαλος ο Φίλιππος Βέροιας, που βρίσκεται στο 5-2, αλλά δεν έχει κάνει το ρεπό του, όπως η Νίκη, που έχει ρεκόρ 4-2, με τους γηπεδούχους να πιστεύουν ότι έχουν τη δυνατότητα για την 5η επιτυχία τους.

Ο Σπανόπουλος, που έλειπε λόγω βαρέος διαστρέμματος από τα προηγούμενα ματς, θα μπει στην αποστολή (σ.σ. μετέχει πλέον στις προπονήσεις, όχι όμως σε όλο το πρόγραμμα), αλλά μάλλον θα προφυλαχθεί, ενώ όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι διαθέσιμοι.

Από τη μεριά του ο προπονητής Ανδρέας Μαύρος δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχετικά με τα γεγονότα που προηγήθηκαν και για τη σημερινή αναμέτρηση: «Ήταν μία ιστορία που δημιουργήθηκε, επειδή είμαστε πολύ δεμένοι και επειδή ο ένας λειτουργεί για τον άλλον. Αυτή τη βδομάδα προπονηθήκαμε καλύτερα και είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά σε αντίθεση με τις μέρες πριν το ματς με τον Εσπερο, που είχαμε κάνει μόνο μία προπόνηση και τα παιδιά ήταν απογοητευμένα και με κακή ψυχολογία από όσα είχαν γίνει. Πραγματικά αισθάνομαι ότι είναι η χαρά του προπονητή να προπονεί μία τέτοια ομάδα κι αυτούς τους παίκτες.

Ο Φίλιππος είναι μία καλή ομάδα, την οποία είδαμε σε βίντεο και την αναλύσαμε. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, γιατί προσπαθήσαμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος, και πρέπει να το κερδίσουμε και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου, για να πάρουμε ώθηση.

Εχουμε δώσει και ένα φιλικό με τον σημερινό μας αντίπαλο, αλλά ήταν τελείως διαφορετικό το ματς και δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Ο Φίλιππος είναι από τις καλές ομάδες, αλλά απ’ αυτές που μπορούμε να κερδίσουμε. Εχουμε καλή ψυχολογία και πίστη. Αγωνιστικά φαινόταν πριν το παιχνίδι στη Λαμία ότι ήμασταν σε διαρκή άνοδο και θέλουμε να επανέλθουμε σ’ αυτά τα στάνταρ.».

Αναγέννηση Καρδίτσας-Ολυμπιακός Βόλου

Χωρίς τον Σταθούρο, που αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα, καθώς δεν έπαιρνε τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε, θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός Βόλου σήμερα στην Καρδίτσα κόντρα στην Αναγέννηση, την οποία θα επιδιώξει να κερδίσει, παίρνοντας την πρώτη του νίκη.

Μία νίκη έχουν και οι Καρδιτσιώτες, που είναι ένας βατός αντίπαλος, με τους παίκτες του Νίκου Μπουντούρη να τα δίνουν όλα για το διπλό και ταυτόχρονα το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα, το οποίο έχασαν στις λεπτομέρειες την περασμένη βδομάδα από τον Ναύαρχο Βότση.

Το πρόγραμμα

Για την 8η αγωνιστική γίνονται σήμερα στις 17.00 τα παρακάτω ματς:

Ιωαννίνων (Ν), ΑΓΣ Ιωαννίνων-Δόξα Λευκ.

Τσιαπλής-Παπανικολάου-Λυγούρας (Τσιγγέλης)

Ν. Ιωνίας, Νίκη Β.-Φίλιππος Βέρ.

Γερακίνης-Μαραμής-Παζώλης (Μηναρετζόπουλος)

Κατσιμήδου, Τρίκαλα Basket-Βίκος Ιωαν.

Αγραφιώτης Ι.-Λουλουδιάδης-Πράττος (Γκαρτζονίκας)

Καρδίτσας (Π.), Αναγέννηση Καρδ.-Ολυμπιακός Β.

Ευφραιμίδης-Χρυσάφης-Γεωργούλης (Τέγα)

Μίκρας Α, Ναύαρχος Βότσης-Πρωτέας Γρεβ.

Παπαγεωργίου-Εκίζογλου-Λαδάς (Φωτιάδης)

Ρεπό: Έσπερος ΓΣ Λαμίας

Βαθμολογία

  1. Εσπερος Λαμίας 14
  2. Βίκος Ιωαννίνων 12
  3. Φίλιππος Βέροιας 12
  4. Τρίκαλα Basket 11
  5. Δόξα Λευκάδας 10
  6. Νίκη Βόλου 10
  7. Ναύαρχος Βότσης 9
  8. Αναγέννηση Καρδίτσας 8
  9. Πρωτέας Γρεβενών 7
  10. Ολυμπιακός Βόλου 6
  11. ΑΓΣ Ιωαννίνων 6

*Πρωτέας Γρεβενών, Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου, ΑΓΣ Ιωαννίνων, Βίκος Ιωαννίνων, Τρίκαλα Basket και Δόξα Λευκάδας έκαναν το ρεπό τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου