ΜΠΑΣΚΕΤ

Βλιώρας: Ανταγωνιστική και αξιοπρεπής ομάδα

βλιώρας-ανταγωνιστική-και-αξιοπρεπή-453213

Η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου από τις 16 Αυγούστου ανήκει και επίσημα στη Β’ Εθνική, αποδεχόμενη την πρόσκληση που έλαβε ως επιλαχούσα ομάδα από την ΕΟΚ για άνοδο.

Οι ερυθρόλευκοι από την πρώτη στιγμή μετά την εξέλιξη έχουν αλλάξει τον προγραμματισμό τους τόσο σε ό,τι έχει σχέση με την προπόνησή τους, όσο και με την ενίσχυση της ομάδας, αφού αναζητούν δύο πολύ καλούς παίκτες για την οργάνωση του παιχνιδιού και κάτω από το καλάθι. Αυτά τονίζει σε συνέντευξη, που παραχώρησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Βλιώρας, προπονητής των ερυθρολεύκων, ο οποίος συνεχίζει στην ομάδα. Ο έμπειρος τεχνικός δηλώνει ότι σκοπός είναι η παραμονή, ενώ προσθέτει ότι οι απαιτήσεις και οικονομικά, αλλά και σε ό,τι αφορά στην ολοκλήρωση του ρόστερ ανεβαίνουν. Πάντως, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα, που θα εκπληρώσει τον στόχο της.

Συνέντευξη στον ΧΡΗΣΤΟ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Βλιώρα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ:

Πώς αντιμετωπίσατε στην ομάδα την άνοδο; Είναι ευκαιρία για κάτι καλύτερο;

Σίγουρα ήταν κάτι ανέλπιστο και ήρθε μετά από μία διπλή αναδιάρθρωση, θα έλεγα, μία πέρσι και μία φέτος. Σε ό,τι αφορά στην κατηγορία υπάρχει μία αναβάθμιση, αλλά τα 3/4 των ομάδων είναι οι ίδιες με τη Γ’ Εθνική πρόπερσι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στον σύλλογο ήταν όλοι θετικοί από την πρώτη στιγμή και οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο και η διοίκηση του Ερασιτέχνη, αλλά και η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος μπάσκετ. Για μας είναι όντως μία ευκαιρία, βέβαια το θέμα είναι ότι όλο αυτό έρχεται σε μία στιγμή που δεν είναι και ό,τι καλύτερο σε ό,τι αφορά στον προγραμματισμό μιας ομάδας. Εμάς αυτή η απόφαση μας βρήκε ήδη στο ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι, αν θέλουμε να αντεπεξέλθουμε αξιοπρεπώς σε μία κατηγορία παραπάνω, θα πρέπει να είναι λίγο διαφορετικός ο προγραμματισμός και σε ό,τι έχει σχέση με το έμψυχο δυναμικό, αλλά και με τον προϋπολογισμό που έχει γίνει από την ομάδα, καθώς ανεβαίνουν οι απαιτήσεις και οικονομικά, αλλά και αγωνιστικά.

Τι έχει αλλάξει στον σχεδιασμό της ομάδας, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση;

Αν δεν ανεβαίναμε κατηγορία, θα συνεχίζαμε, όπως ξεκινήσαμε την προετοιμασία. Τώρα θέλουμε να κάνουμε ουσιαστικά δύο προσθήκες στην ομάδα.

Βέβαια, αυτήν την εποχή οι περισσότεροι παίκτες έχουν κλείσει και δεν είναι εύκολο. Πρέπει επίσης να πορευτούμε με βάση τα οικονομικά δεδομένα, που έχει θέσει η Δ.Ε. σε συνεννόηση με τη διοίκηση. Είναι μία συγκρατημένη οικονομικά πολιτική, που οδηγεί τον σύλλογο σε υγεία, με την έννοια να μη χρωστά πουθενά, κάτι που συμβαίνει από τότε που έχει αναλάβει αυτή η Διοικούσα Επιτροπή. Δεν υπάρχουν οφειλές και πάνω σ’ αυτό κινούμαστε.

Εχουν γίνει κάποιες επαφές και κυρίως θέλουμε να ενισχυθούμε στις θέσεις «1» και «5». Για τον άσο είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Για το πεντάρι, ίσως βρούμε κάποιον παίκτη, που παίζει στο «4» και να «προωθήσουμε» τον Καραμήτσο στη θέση «5». Πρέπει να κοιτάξουμε πάντως και στις δυο θέσεις για παίκτες εκτός Μαγνησίας. Είναι κρίμα αυτό. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας τουλάχιστον για τον γκαρντ θα έχουμε καταλήξει.

Θεωρείτε ότι οφείλετε να αυξήσετε και το μπάτζετ ως ομάδα;

Αυτό είναι λογικό, αφού θα προσθέσουμε δύο παίκτες στο ρόστερ εκτός Βόλου, συν το γεγονός ότι θα αυξηθούν οι μετακινήσεις, αλλά και ο αριθμός των παιχνιδιών, επομένως και τα έξοδα για διαιτησίες. Από τη στιγμή που πήραμε την απόφαση όλοι μαζί να αποδεχθεί η ομάδα την πρόσκληση της ΕΟΚ για άνοδο, αμέσως μετά μπήκαμε στη διαδικασία να συζητήσουμε τι σημαίνει αυτό πρακτικά. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο κι αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε μία ομάδα, που θα είναι αξιοπρεπής.

Ποιος είναι ο στόχος, που θα τεθεί;

Ο στόχος θα είναι φυσικά η παραμονή στην κατηγορία και να πάρουν εμπειρίες κάποια νέα παιδιά που είχαμε βάλει πέρσι στο ρόστερ. Δεν έχουμε και σαφή εικόνα όλων των άλλων ομάδων, καθώς έχει περάσει πολύς χρόνος που παίξαμε επίσημο ματς κι αυτό θα είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Ακούγονται διάφορα, αλλά ποτέ δεν ξέρουμε με τι ρόστερ θα παρουσιαστούν οι ομάδες στην έναρξη του πρωταθλήματος. Αν τελικά σωθούμε (σ.σ. θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες από κάθε όμιλο) θα είναι ένα πολύ μεγάλο κέρδος για τον σύλλογο, καθώς θα σταθεροποιηθεί σε εθνικές κατηγορίες για κάποια χρόνια ακόμη. Πιστεύω ότι μόνο καλό μπορεί να προκύψει απ’ αυτό.

Πιστεύετε ότι πρέπει να αυξηθεί και η ένταση της δουλειάς;

Σίγουρα, γι’ αυτό και έχουμε αλλάξει την προετοιμασία μας κατά πολύ. Εχουμε συνεργασία με τον γυμναστή Κώστα Καμμένο, ο οποίος έχει αναλάβει αυτό το κομμάτι. Προσπαθούμε να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τους παίκτες, γιατί μπορεί παλαιότερα οι παίκτες να ήξεραν σίγουρα μπάσκετ και να είχαν ταλέντο, πλέον, όμως, έτσι όπως ξέρω εγώ τις παραπάνω κατηγορίες λόγω εμπειρίας και με βάση αυτά που παρακολουθώ, συναντάμε κυρίως αθλητές.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι στο επίπεδο της δύναμης και της ταχύτητας. Φυσικά, το έχουμε προγραμματίσει και δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό. Ασφαλώς δεν αφήνουμε και τα θέματα της τακτικής. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά να ‘μαστε υγιείς πρώτα απ’ όλα, γιατί είναι μετρημένα τα κουκιά και ο δρόμος του πρωταθλήματος θα είναι μακρύς.

Το γεγονός ότι οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και πάλι ντέρμπι Νίκης-Ολυμπιακού, πώς το σχολιάζετε;

Μακάρι τα υγειονομικά πρωτόκολλα να μας επιτρέψουν να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παρουσία κόσμου. Στο τελευταίο ντέρμπι, που προλάβαμε να παίξουμε στη Νέα Ιωνία, το κλειστό είχε μέσα 1.500 άτομα. Ηταν κάτι από τα παλιά. Αυτό μόνο ευχάριστο μπορεί να είναι, αρκεί να μην υπάρχουν κάποια παρατράγουδα. Μόνο θετικά πράγματα έχει να δώσει ένα τέτοιο ντέρμπι στο βολιώτικο μπάσκετ και στο τέλος ο καθένας θα πάρει αυτό που του αξίζει. Οι στόχοι της Νίκης νομίζω ότι είναι διαφορετικοί από μας, αλλά ένα τέτοιο παιχνίδι ανάμεσά μας είναι πάντα ξεχωριστό και δίνει ομορφιά στο τοπικό μπάσκετ.

Το ρόστερ μέχρι στιγμής

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου άρχισε τη Δευτέρα 9 Αυγούστου. Τη βδομάδα που διανύουμε κι αφού το προηγούμενο διάστημα το βάρος είχε πέσει στη φυσική κατάσταση και την ενδυνάμωση, ο Γιώργος Βλιώρας έχει αρχίσει το μοντάρισμα, μπαίνοντας πλέον και στο κομμάτι της τακτικής, γνωρίζοντας ότι υπάρχει ακόμη ικανός χρόνος για δουλειά.

Το δυναμικό της ομάδας μέχρι τώρα το αποτελούν οι εξής παίκτες:

Γκαρντ: Θοδωρής Ιλτσογλου, Αντώνης Γκοντόπουλος, Βαγγέλης Ευαγγελινός, Αγγελος Σταθούρος, Χρήστος Σιμάκης, Κώστας Αγκρής

Φόργουορντ: Γιώργος Τσιακλάγκανος, Δημήτρης Καραμήτσος

Σέντερ: Γιώργος Παρασκευάς, Βαγγέλης Γιαννίκος.

Τα φιλικά

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει καταρτίσει και το πρόγραμμα των φιλικών του αγώνων. Το προσεχές Σάββατο θα γίνει ένα προπονητικού χαρακτήρα φιλικό στην Αγριά με την ομώνυμη ομάδα, ενώ στις 5/9 οι ερυθρόλευκοι θα συναντήσουν τον Ιωνα και στις 11 και 12/9 αντίπαλοι θα είναι ο Αμπελώνας εντός έδρας και η Αναγέννηση Καρδίτσας εκτός έδρας.

Το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου θα γίνει τουρνουά στον Βόλο με τη συμμετοχή του Φίλιππου Βεροίας, της Μπίτολα από τα Σκόπια και της Νίκης Βόλου στη μνήμη του Στ. Προμυριώτη. Στις 25/9 έπεται το τεστ με την Ασπίδα Ξάνθης στον Βόλο, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου στις 2-3/10 θα συμμετάσχει σε τουρνουά στη Βέροια, που θα πάρουν μέρος ο Φίλιππος, η Ελευθερούπολη και μία ακόμη ομάδα. Στη συνέχεια υπάρχει πιθανότητα η ομάδα να πάει στα Σκόπια να δώσει φιλικό με την Μπίτολα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου