ΜΠΑΣΚΕΤ

Μήτογλου: Χαρούμενος που θα αγωνιστώ στον ΠΑΟ

μήτογλου-χαρούμενος-που-θα-αγωνιστώ-σ-377045

Χαρούμενος για τη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μήτογλου. Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της «πράσινης» ΚΑΕ, ο 21χρονος φόργουορντ χαρακτήρισε πρόκληση αυτή τη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του, τόνισε ότι αποτελεί τεράστια τιμή για τον ίδιο το γεγονός ότι τον ήθελε πολύ η ομάδα, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι πολύ υψηλοί στόχοι του «τριφυλλιού» σε Ελλάδα και Ευρώπη τού δίνουν μεγάλο κίνητρο για να βοηθήσει στην προσπάθεια κατάκτησης τίτλων στη νέα χρονιά.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μού έδειξε πόσο πολύ με ήθελε και αυτό αποτελεί τεράστια τιμή για μένα» τόνισε αρχικά ο Μήτογλου και συνέχισε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα με πολύ υψηλούς στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη και αυτό μου δίνει μεγάλο κίνητρο για να βοηθήσω κι εγώ από την πλευρά μου ώστε να έχουμε μία επιτυχημένη χρονιά».

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ακόμη στον προπονητή της ομάδας, Τσάβι Πασκουάλ, αλλά και τον κόσμο του «τριφυλλιού», επισημαίνοντας: «Είναι επίσης μεγάλη τιμή που θα έχω προπονητή τον κόουτς Πασκουάλ, έναν άνθρωπο που έχει δουλέψει σε μεγάλες ομάδες και με τεράστιους παίκτες.

Ανυπομονώ να αγωνιστώ στη νέα μου ομάδα, όπως επίσης περιμένω πώς και πώς να παίξω στο ΟΑΚΑ μπροστά σε αυτόν τον κόσμο και σε αυτή την ατμόσφαιρα. Το μόνο που με νοιάζει είναι να προσαρμοστώ αμέσως στον Παναθηναϊκό και να δουλέψω σκληρά για να βελτιώνομαι καθημερινά. Σίγουρα αυτό το βήμα αποτελεί μία πρόκληση για μένα, αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ για να ανταπεξέλθω».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Ο Μήτογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 11 Ιουνίου 1996, έχει ύψος 2.10μ. και αγωνίζεται στη θέση «4». Είναι γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και της Δόξας Δράμας, Δημήτρη Μήτογλου και μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με τη φανέλα του Wake Forest.

Ξεκίνησε το μπάσκετ στην ακαδημία Αστέρια και το καλοκαίρι του 2013 πήρε μεταγραφή για τον Άρη αγωνιζόμενος σε τρεις αγώνες του πρωταθλήματος της Α1. Την επόμενη σεζόν μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να φοιτήσει στο πανεπιστήμιο του Wake Forest.

Στην τριετή θητεία του στο NCAA είχε 9.27 πόντους και 5.36 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Ο Μήτογλου είχε οκτώ συμμετοχές με την ελληνική εθνική ομάδα Παίδων, με την οποία αγωνίστηκε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012. Επίσης, μετρά 23 συμμετοχές με την Εθνική Εφήβων, δίνοντας το «παρών» στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2013 και του 2014.

Το 2015, συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών, κατακτώντας την τέταρτη θέση».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου