ΜΠΑΣΚΕΤ

Βλιώρας: «Τέτοια εμφάνιση ποτέ, όσο είμαι εγώ στην ομάδα»

βλιώρας-τέτοια-εμφάνιση-ποτέ-όσο-είμ-28453

Θέμα στο πανελλήνιο έγινε το επιμέρους σκορ 40-3 εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου στην 3η περίοδο του αγώνα με τον Αίολο στα Τρίκαλα, με τους ερυθρόλευκους να κάνουν μία τραγική εμφάνιση αυτό το διάστημα και να μένουν πίσω με 31 πόντους στο 30’, τη στιγμή που ήταν μπροστά με +6 στο ημίχρονο, ενώ κατάφεραν να μειώσουν στο τέλος στους 19 (77-58).

Οι γηπεδούχοι στο τρίτο δεκάλεπτο έκαναν το ένα κλέψιμο πίσω από το άλλο, παίζοντας με πέντε κοντούς, εφόσον το βασικό τους τεσσάρι, που είναι ο Θέος, ήταν στο γήπεδο με πολιτικά, ενώ ο σέντερ Δέσπος αποβλήθηκε για εξύβριση του διαιτητή στο 4ο λεπτό.

Ο Γιώργος Βλιώρας, προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, στις δηλώσεις του μετά το ματς, σχολίασε την τεράστια διαφορά απόδοσης της ομάδας του στο πρώτο μέρος και στην καταστροφική 3η περίοδο, αναφέροντας: «Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Αιόλου που πέτυχε μία δίκαιη νίκη. Εμείς είχαμε δύο πρόσωπα, ένα στο πρώτο ημίχρονο που δεν θα έλεγα ότι ήταν καλό αλλά υποφερτό, και ένα στο δεύτερο ημίχρονο, που ήταν τραγικό. Όσο καιρό έχω αυτή την ομάδα, τέτοια εμφάνιση δεν έχει ξαναγίνει. Εμείς ήρθαμε εδώ να παίξουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία θεωρώ ότι δίκαια βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται και ίσως θα μπορούσε να διεκδικήσει και κάτι παραπάνω. Πιστεύω ότι έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ σε διάρκεια και σε συνέπεια.

Δεν ήταν μέσα στους στόχους μας αυτό το ματς, αλλά η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με την απουσία του Θέου και τη γρήγορη αποβολή του Δέσπου, μας «έκλεινε» το μάτι, για να διεκδικήσουμε κάτι που δεν το είχαμε στο μυαλό μας πιο μπροστά.

Αυτό όμως λειτούργησε πολύ θετικά για την ομάδα του Αιόλου, η οποία συσπειρώθηκε και έπαιξε με αδόκιμα σχήματα με πέντε περιφερειακούς συνεχώς, οι οποίοι όμως έχουν την ικανότητα -κι αυτό είναι δουλειά του κόουτς του Αιόλου- να παίζουν σωστή άμυνα. Εμείς δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε, ενώ είχαμε και την έλλειψη του βασικού μας πλέι μέικερ, του Ίλτσογλου.

Έτσι ήρθε αυτή η κατάρρευση στο τρίτο δεκάλεπτο, που δεν μας επέτρεψε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Εμείς συνεχίζουμε. Εχουμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας και ένα στα Γιάννενα, για να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Κυνηγάμε τη σωτηρία μέχρι το τελευταίο παιχνίδι.

Να αφήσουμε αυτό το παιχνίδι πίσω μας και να κοιτάξουμε να δουλέψουμε, ώστε να πάμε έτοιμοι στο επόμενο, που είναι με τους Ικάρους Τρικάλων στον Βόλο».

Αποτελέσματα (23η)
Ικαροι Τρικάλων-Νίκη Βόλου 93-88
Αίολος Τρικάλων-Ολυμπιακός Βόλου 77-58
Πρωτέας Γρεβενών-Εσπερος Λαμίας 91-95
ΑΓΣ Ιωαννίνων-ΣΚ Ιωάννινα 73-79
ΓΑΣ Μελίκης-Ερμής Σχηματαρίου 49-93
Δόξα Λευκάδας-Τιτάνες Παλαμά (αναβολή)
Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας

Επόμενη (24η)
Νίκη Βόλου-ΑΓΣ Ιωαννίνων
Ολυμπιακός Β.-Ικαροι Τρικάλων
Εσπερος Λαμίας-Αίολος Τρικάλων
Τιτάνες Παλαμά-Πρωτέας Γρεβενών
ΣΚ Ιωάννινα-ΓΑΣ Μελίκης
Αναγέννηση Καρ.-Δόξα Λευκάδας
Ρεπό: Ερμής Σχηματαρίου
Βαθμολογία
1. Ερμής Σχηματαρίου 40
2. Αίολος Τρικάλων 39
3. Ικαροι Τρικάλων37
4. ΑΓΣ Ιωαννίνων 34
5. Δόξα Λευκάδας 33
6. Εσπερος Λαμίας 33
7. Νίκη Βόλου 31
8. Πρωτέας Γρεβενών 30
9. Αναγέννηση Καρδ. 28
10. ΣΚ Ιωάννινα 28
11. Ολυμπιακός Βόλου 27
12. Τιτάνες Παλαμά 25
13. ΓΑΣ Μελίκης 23

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου