ΜΠΑΣΚΕΤ

Προκήρυξε δεύτερη μεταγραφική περίοδο η ΕΟΚ

προκήρυξε-δεύτερη-μεταγραφική-περίο-276019

Η ΕΟΚ έμεινε πιστή στις δεσμεύσεις της και προκήρυξε δεύτερη μεταγραφική περίοδο μέσα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο για Έλληνες παίκτες στις εθνικές κατηγορίες (από τα τοπικά πρωταθλήματα έως την Α2 Ανδρών και Α1 Γυναικών) που θα έχει διάρκεια από τις 10 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Ιανουαρίου 2022.
Οι Έλληνες παίκτες (αλλά και παίκτριες) των εθνικών κατηγοριών θα μπορούν πλέον να παίρνουν μεταγραφή μεσούσης της σεζόν σε άλλη ομάδα όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ, προκηρύσσοντας τη δεύτερη μεταγραφική περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το προηγούμενο καθεστώς που ίσχυε μέχρι τώρα, οι Έλληνες παίκτες των εθνικών κατηγοριών (εκτός της Stoiximan Basket League δηλαδή) δεν μπορούσαν να πάρουν μεταγραφή από μία ελληνική ομάδα σε μία άλλη κατά την διάρκεια της σεζόν, κάτι που πλέον κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Η ΕΟΚ σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προκηρύσσει τη δεύτερη μεταγραφική περίοδο για την σεζόν 2021-22 με τους κάτωθι όρους :

Η διάρκεια αυτής της μεταγραφικής περιόδου θα είναι από 10/12/21 έως 31/1/2022

Επιτρέπονται μόνο μεταγραφές με συγκατάθεση σωματείου, δηλαδή ΕΛΕΥΘΕΡΗ-ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ και ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ

Κάθε σωματείο μπορεί να αποκτήσει έως δύο (2) αθλήτριες και δύο (2) αθλητές άνω των 18 ετών και μία (1) αθλήτρια και έναν (1) αθλητή κάτω των δεκαοκτώ ετών.

Οι αθλητές που θα αποκτηθούν έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στον 2ο γύρο του Πρωταθλήματος στο οποίο λαμβάνει μέρος η νέα τους ομάδα.

Η μεταγραφική περίοδος αυτή αφορά όλα τα σωματεία που αγωνίζονται στα Τοπικά και Εθνικά Πρωταθλήματα της ΕΟΚ, των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου