ΜΠΑΣΚΕΤ

Τελικός Κυπέλλου Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στην Κρήτη

τελικός-κυπέλλου-παναθηναϊκός-ολυμπ-140745

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός απέκλεισαν στους ημιτελικούς του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ Προμηθέα και ΑΕΚ αντίστοιχα, σε δύο εντελώς διαφορετικούς αγώνες και σήμερα στις 17:00 θα διεκδικήσουν την πρώτη κούπα της σεζόν στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου.

Οι δύο «αιώνιοι» έχουν σήμερα τον πρώτο τελικό της σεζόν, ξέροντας ότι οποιαδήποτε στιγμή χαλάρωσης μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική, κάτι που φάνηκε και στις δύο προηγούμενες φετινές τους μονομαχίες σε Basket League και EuroLeague αντίστοιχα. Και θα έχει ενδιαφέρον να δει κάποιος πώς θα διαχειριστούν αυτή την κατάσταση στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο του και 21ο στο σύνολο στον 26ο τελικό της Ιστορίας του στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ ο Ολυμπιακός

επιστρέφει σε τελικό μετά από τέσσερα χρόνια (τελευταία ήταν το 2018 απέναντι στην ΑΕΚ), και θα διεκδικήσει το 10ο τρόπαιο της Ιστορίας του και πρώτο από το 2011!

Με τις νίκες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού έκανε την επανεμφάνισή του τελικός «αιωνίων» στο Κύπελλο Ελλάδας, μετά από εννέα χρόνια και την καταπληκτική αναμέτρηση του 38ου τελικού του θεσμού στο Ελληνικό, όταν ο Παναθηναϊκός είχε σηκώσει την κούπα με το τελικό 81-78.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου