ΜΠΑΣΚΕΤ

Μήνυμα νίκης από τον Ματσιούλις

μήνυμα-νίκης-από-τον-ματσιούλις-137002
Ως μια μεγάλη πρόκληση χαρακτήρισε ο Λιθουανός άσος του Παναθηναϊκού το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τόνισε πως σ’ ένα παιχνίδι σαν αυτό πρέπει κανείς να τα δίνει όλα και να κερδίζει με όσο περισσότερους πόντους μπορεί.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sportday» ο Ματσιούλις μίλησε για το παιχνίδι με την Καντού, τον δικό του ρόλο στο «τριφύλλι» και για το γεγονός ότι ο καθένας είναι ευτυχισμένος σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό.
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιόνας Ματσιούλις:
Για το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Είναι μεγάλη πρόκληση. Ξέραμε πόσο σημαντικό ματς είναι πριν υπογράψουμε σε αυτή την ομάδα. Έχω μάθει αρκετές ιστορίες, αλλά κάθε μέρα είναι και μια διαφορετική ιστορία. Είναι το ματς που περιμένουμε πώς και πώς. Σε αυτό το παιχνίδι απλά πηγαίνεις με όση ενέργεια, έχεις. Δεν έχει νόημα να αναλύσουμε τι σημασία έχει. Αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να δώσουμε το 100%. Στο τέλος της κανονικής διάρκειας είναι πολύ χρήσιμο να είσαι το αφεντικό των πλέι οφ. Πρέπει να νικήσουμε και με όσους περισσότερους πόντους γίνεται. Εύχομαι να νικήσουμε», ήταν τα πρώτα λόγια του Λιθουανού φόργουορντ.
Για τον Ολυμπιακό σαν ομάδα: «Εντάξει, ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που γνωρίζονται περισσότερο μεταξύ τους, αλλά στο τέλος του αγώνα θα φανεί ποιος θα είναι καλύτερος. Από την πλευρά μας θα πρέπει να επικοινωνήσουμε περισσότερο στην άμυνα και να παίξουμε με ηρεμία το παιχνίδι μας, έχοντας καθαρό μυαλό στην επίθεση».
Για το παιχνίδι με την Καντού: «Κατακτήσαμε μια καλή νίκη στην οποία κρατάμε μόνο το αποτέλεσμα. Δεν είχαμε σταθερότητα, αλλά μην ξεχνάτε ότι είμαστε καινούργιο σύνολο. Είμαι χαρούμενος και τίποτα παραπάνω. Όλοι γνωρίζαμε ότι μετά την ήττα στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ, θέλαμε να κερδίσουμε. Ήταν σημαντικό να το καταφέρουμε. Παίξαμε με συγκέντρωση, έχοντας βοήθειες».

Για το δικό του ρόλο στον Παναθηναϊκό: «Όλοι σε αυτή την ομάδα μπορούν να καταλάβουν τον ρόλο τους. Και αν πρέπει να σουτάρουν θα το κάνουν. Το τρίποντο που έβαλα στην Καντού ήταν κάτι που μου είχε ζητήσει ο κόουτς στο τάιμ άουτ. Ωστόσο δεν λέω ότι αυτό το σουτ ήταν μεγάλη δουλειά. Απλά έκανα αυτό που έπρεπε. Ο καθένας είναι ευτυχισμένος σε αυτή την ομάδα. Από τη στιγμή που θα πατήσει το πόδι του στο γήπεδο για προπόνηση μέχρι που θα φύγει μετά από κάποιον αγώνα. Ο εκάστοτε νέος παίκτης που μπαίνει στη μάχη χρειάζεται υποστήριξη από όλους μας γιατί έτσι θα έχει την αυτοπεποίθηση και την έξτρα ενέργεια. Είναι σημαντικό να λέμε: "Πάμε παιδιά γερά!". Τέτοια λόγια σε σπρώχνουν ψυχολογικά. Πάντα χρειάζεσαι βελτίωση ανεξαρτήτως του παιχνιδιού. Όπως και στη ζωή, που θα πρέπει να ανεβαίνεις επίπεδο, έτσι και στο μπάσκετ θα πρέπει να βρίσκεις πάντα λύσεις».

onsports.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου