ΜΠΑΣΚΕΤ

Βλιώρας: «Το σημαντικό ματς είναι με την Αναγέννηση»

βλιώρας-το-σημαντικό-ματς-είναι-με-τη-134598

Τη μεγαλύτερη σε εύρος ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών γνώρισε ο Ολυμπιακός Βόλου την περασμένη Κυριακή, χάνοντας με 19 πόντους διαφορά από τους Τιτάνες στον Παλαμά.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Σ’ αυτήν την αναμέτρηση και η απόδοση των ερυθρολεύκων ήταν η χειρότερη μέχρι στιγμής, αλλά και η διαιτησία εκνεύρισε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δέχθηκαν τέσσερις τεχνικές ποινές. Πάντως, αυτή η ήττα πιστεύουν άπαντες ότι δεν ήταν καθοριστική και πως το κομβικό παιχνίδι για τη συνέχεια είναι αυτό με την ισόβαθμη (4-10) Αναγέννηση Καρδίτσας στο ΕΑΚ του Βόλου την προσεχή Κυριακή, με τον στόχο να είναι πρωτίστως το ροζ φύλλο αλλά και η κάλυψη της διαφοράς των τεσσάρων πόντων, με την οποία ηττήθηκε ο Ολυμπιακός στον πρώτο γύρο.

Στο προηγούμενο και το επόμενο ματς της ομάδας αναφέρθηκε με δηλώσεις που έκανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προπονητής Γιώργος Βλιώρας, τονίζοντας σχετικά: «Στο πρώτο ημίχρονο με τους Τιτάνες ήμασταν αυτοί που έπρεπε και μπροστά στο σκορ, αλλά στο δεύτερο χάσαμε λίγο το μυαλό μας και τη συγκέντρωσή μας. Ήταν η χειρότερή μας εμφάνιση, όμως σ’ αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι στο δεύτερο μέρος υπήρχε μία διαιτησία, η οποία μας αποπροσανατόλισε εντελώς και ήταν κάκιστη. Απέβαλαν με δεύτερη τεχνική ποινή τον Γκοντόπουλο, στον οποίον στηριζόμαστε πολύ, στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, όταν η διαφορά ήταν στους τέσσερις πόντους, και μετά έβγαλαν με πέντε φάουλ τον Ιλτσόγλου και τον Παρασκευά. Γενικώς τα σφυρίγματά τους ήταν 80%-20% στο δεύτερο ημίχρονο.

Ναι μεν το θέλαμε το παιχνίδι, αλλά είναι θετικό ότι κρατήσαμε τη διαφορά (σ.σ. ο Ολυμπιακός Βόλου είχε κερδίσει με 31 πόντους στον πρώτο γύρο τους Τιτάνες και τώρα έχασε με 19).

Το σημαντικό για μας είναι πλέον το ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας στην έδρα μας. Πρέπει να την κερδίσουμε και να καλύψουμε τη διαφορά των τεσσάρων πόντων με την οποία χάσαμε στον πρώτο γύρο. Αν γίνει αυτό, είμαστε σε καλό δρόμο. Πιστεύουμε ότι θα ξαναπιάσουμε τα γνωστά στάνταρ απόδοσης που είχαμε σε όλα τα παιχνίδια. Τόσο κακή εμφάνιση, όπως με τους Τιτάνες, δεν είχαμε κάνει ποτέ».

Όσο για το ντεμπούτο του Κρις Γουάμπα, ο κ. Βλιώρας επεσήμανε: «Δεν τον έβαλα πολύ, καθώς δεν έχει εγκλιματιστεί ακόμη στην ομάδα. Έπαιξε γύρω στα πέντε λεπτά. Θέλει λίγο χρόνο ακόμη, για να αυτοματοποιηθούν κάποιες κινήσεις του και να συνεννοείται με τους συμπαίκτες του, καθώς μιλά μόνο αγγλικά.

Αυτή τη βδομάδα που διανύουμε, προσθέτουμε άλλες πέντε προπονήσεις. Ετσι, θα είναι περισσότερο έτοιμος και θα έχει μεγαλύτερη συμβολή στον αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας και από την επόμενη εβδομάδα θα είναι ακόμη καλύτερα.

Δεν πήραμε τον Γουάμπα, για να μας αλλάξει επίπεδο. Η επένδυσή μας δεν ήταν, για να κάνει τη διαφορά, αλλά είναι ένας παίκτης, που μπορεί να δώσει ποιοτικές ανάσες στον Παρασκευά, που, όταν κουράζεται, έχουμε θέμα. Ενας ξεκούραστος Παρασκευάς μπορεί να προσθέσει άλλο 20% στην ομάδα, από το να «ξεζουμίζεται» για 40 λεπτά, συν το γεγονός ότι είναι σε κάποια ηλικία και ο Καραμήτσος και ο Αναγνωστόπουλος.

Ο Γουάμπα είναι μία πολύ σημαντική προσθήκη, αλλά δεν θα πάρει να μας πάει στην Α2. Δεν παύει όμως να αποτελεί έναν παίκτη «λαχείο» για μας. Μετά από έναν μήνα θα είναι πολύ καλύτερος. Μία θέση σε ομάδα της Α2, αν λυθεί το πρόβλημα με τα χαρτιά του, θα την έχει σίγουρα».

Να τονιστεί, τέλος ότι στον αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας επιστρέφει ο Σιμάκης, που έλειψε στον Παλαμά και από αύριο Πέμπτη θα μπορεί να προπονηθεί. Ακόμη, θα είναι πιο έτοιμος ο Αναγνωστόπουλος, που αγωνίστηκε την περασμένη Κυριακή με πολύ λίγη προπόνηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου