ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν το 40ο Rally Κένταυρος

παράσταση-για-ένα-ρόλο-ήταν-το-40ο-rally-κέντ-947613

Σε παράσταση για ένα ρόλο αποδείχθηκε το 40οRally Κένταυρος, με το οποίο άνοιξε το πρωτάθλημα των ασφάλτινων ράλι στην Ελλάδα, με το δίδυμο των Κύπριων Αλέξανδρου Τσουλόφτα – Στέλιου Ηλία να κερδίζουν με σχετική άνεση

Οδηγώντας το Volkswagen Polo Gti R5 οι Τσουλόφτας-Ηλίας δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης, κατακτώντας πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμεναν και οι ίδιοι την πρωτιά, αφήνοντας τους διώκτες τους πίσω κατά 3 λεπτά.

Ο αγώνας ξεκίνησε από το Σάββατο στις ειδικές του Πηλίου και συνεχίστηκε χθες στα Μελισσάτικα, όπου η αστάθεια του καιρού δυσκόλεψε τα πληρώματα στις επιλογές ελαστικών.

Το δίδυμο Περουλάκη – Σαρρή (Mitsubishi Lancer Evo VIII gr A) τερμάτισε στη 2η θέση της γενικής πίσω από τους Κύπριους και στην πρώτη της κατηγορίας C2.

Στην 3η θέση γενικής βρέθηκαν οι Δημήτρης και Μάνος Κτιστάκης (Peugeot 306 S16), κατακτώντας την πρωτιά στην κατηγορία F2

Η μάχη για την τέταρτη θέση κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών τις δύο

ημέρες του αγώνα και είχε νικητές τους Αργυρίου – Πάσχο (Mitsubishi Lancer Evo IX)

που κατέκτησαν και τη νίκη στην κατηγορία Ν.

Το πλήρωμα του Lancer κέρδισε στα σημεία τους Βολιώτες Γεροδήμο – Γρηγορίου (Opel Astra OPC) και τα δύο πληρώματα συνόδευσαν τους Περουλάκη – Σαρρή στο βάθρο της C2.

Από κει και πέρα δεύτεροι στην κατηγορία Ν ολοκλήρωσαν οι Κόρακας – Κότσαλης (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) που δυσκολεύτηκαν πολύ στα βρεγμένα Μελισσάτικα, έχοντας και μικροέξοδο που τους κόστισε και μία θέση στη γενική.

Τη θέση αυτή κέρδισαν οι νικητές της C5 Μίχος – Χειράκης (Peugeot 208 Rally4).

Το βάθρο της C5 συμπλήρωσαν οι Στεργιάδης – Γαζγάζης (Peugeot 106) και οι Βεργοζήσης – Κλόκας (Peugeot 106), που τερμάτισαν πρώτοι μεταξύ των Βολιώτικων πληρωμάτων.

Στην πρώτη δεκάδα της γενικής τερμάτισαν οι Κωνσταντινίδης – Κυπαρισσάς που κέρδισαν στις λεπτομέρειες τους Τιτάκη – Μακράκη, αμφότερα τα πληρώματα με Citroen DS3 R3T με τους πατήρ και υιό Νομικό να συμπληρώνουν τις βαθμολογούμενες θέσεις της γενικής με Skoda Fabia S2000.

Τα δύο πληρώματα των DS3 συμπλήρωσαν το βάθρο της C3 πίσω από τους Κτιστάκηδες, με τους Βάτσο – Μ. Κυρλαγκίτση να ακολουθούν με Renault Clio R3.

Στη μικρότερη κατηγορία του Ράλι Κένταυρος, την C6, οι Κουτσοδήμος – Βλάγκας (Peugeot 106) σημείωσαν μια εύκολη νίκη, τερματίζοντας παράλληλα ψηλά στη γενική.

Οι Βολιώτες Βαγγέλης ΜασιάλαςΓιάννης Μόσχος (Citroen Saxo VTS) και οι Νίκος – Ηλίας Μανούσκος (Citroen Saxo VTS) συμπλήρωσαν το podium της κατηγορίας.

Οι Βολιώτες Βαγγέλης Μασιάλας – Γιάννης Μόσχος ανέβηκαν στο βάθρο στη C6

Ο Junior Γιάννης Μόσιος με συνοδηγό τον Κωνσταντίνο Στέλλο του ΟΜΑΘ (Citroen Saxo VTS) επέστρεψαν στον αγώνα στο δεύτερο σκέλος επικρατώντας στη νεοσύστατη κατηγορία!

Στη ράμπα του τερματισμού στην κατηγορία ανέβηκαν και ο Στράτος Σταματάκης, μοναδικός αθλητής ΑΜΕΑ του σπορ, με συνοδηγό τον Φίλιππο Φακουρέλη στο ειδικά διαμορφωμένο Peugeot 106.

Στην άτυπη κατηγορία των masters οι Περάκης – Κουρουγκιαούρης (Peugeot 206) ήταν οι πιο γρήγοροι κατακτώντας και τη νίκη στη C4, μπροστά από τους Αναγνωστάκη – Αλεξιάδη (Suzuki Swift Sport).

Τρίτοι «βετεράνοι», τερμάτισαν οι Μπαξεβανάκης – Ρετζούλης (Toyota Yaris) που μονομάχησαν σε όλο τον αγώνα με τους Διαμαντή – Α. Μασιάλα με Toyota Corolla AE86.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου