ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WRC: Νεκρός 33χρονος οδηγός μετά από τροχαίο σε δοκιμαστικά

wrc-νεκρός-33χρονος-οδηγός-μετά-από-τροχαί-935688

Ο 33χρονος Ιρλανδός οδηγός αγώνων Craig Breen, έχασε την ζωή κατά την διάρκεια των δοκιμών του επερχόμενου ράλλυ Κροατίας

Θρήνος στο χώρο του WRC και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Ιρλανδός οδηγός, Κρέιγκ Μπριν, «έφυγε» από τη ζωή, σε δοκιμές πριν το Ράλι της Κροατίας, οδηγώντας το αγωνιστικό Hyundai i20 N Rally1.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο Κρέιγκ Μπριν σκοτώθηκε σε δοκιμές πριν από το Ράλι Κροατίας για το WRC, όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε ξύλινο στύλο. Ο 33χρονος οδηγός άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση ο συνοδηγός του, Τζέιμς Φάλτον, είναι καλά στην υγεία του.

Ο εκλιπών, ο οποίος επρόκειτο να μετάσχει σε μερικά από τα Ράλι που εφετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, κατέκτησε τον Φεβρουάριο τη δεύτερη θέση στο Ράλι Σουηδίας, το οποίο ήταν ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς, ενώ ήταν έκτος στην κατάταξη οδηγών του WRC με 19 βαθμούς.

«Με βαθιά λύπη η Hyundai Motorsport επιβεβαιώνει ότι ο οδηγός Κρέιγκ Μπριν έχασε σήμερα τη ζωή του σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια δοκιμών ενόψει του Ράλι Κροατίας» αναφέρει σε μια σύντομη ανακοίνωσή της η ομάδα από τη Νότια Κορέα και προσθέτει: «Ο συνοδηγός Τζέιμς Φούλτον ήταν σώος στο συμβάν που έλαβε χώρα λίγο μετά το μεσημέρι τοπική ώρα. Η Hyundai Motorsport εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Κρέιγκ, τους φίλους και τους πολλούς θαυμαστές του. Η Hyundai Motorsport δεν θα κάνει κάποιο περαιτέρω σχόλιο αυτή τη στιγμή».

Ο Μπριν δεν πανηγύρισε ποτέ νίκη στο WRC, στο οποίο μέτρησε εννέα παρουσίες στο βάθρο στο διάστημα 2016-23, παίρνοντας έξι δεύτερες και τρεις τρίτες θέσεις. Την παρελθούσα σεζόν κατετάγη έβδομος στο WRC, έχοντας τερματίσει τρίτος στο Ράλι του Μόντε Κάρλο και δεύτερος σε αυτό της Ιταλίας, ενώ το 2021, όταν «έτρεξε» μόνο σε πέντε από τους 12 αγώνες της χρονιάς, ήταν όγδοος στη βαθμολογία οδηγών, ανεβαίνοντας στο βάθρο σε Εσθονία, Βέλγιο και Φινλανδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος οδηγός του WRC που πέθανε στο τιμόνι του αυτοκινήτου του ήταν ο Πορτογάλος Αουγκούστο Μέντες στο Ράλι Πορτογαλίας το 1989. Από τότε, τέσσερις συνοδηγοί έχουν σκοτωθεί σε αγώνα, ο Γάλλος Φρανσίς Μαλοσέν στο Μόντε Κάρλο (1990), ο Νεοζηλανδός Ρότζερ Φριθ στην Αυστραλία (1993), ο Βρετανός Μάικλ Παρκ στην Ουαλία (2005) και ο Γερμανός Γιοργκ Μπαστούκ στην Ισπανία (2006).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου