ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Πορτογαλίας Sprint: Η νίκη στον πρωταθλητή

motogp-πορτογαλίας-sprint-η-νίκη-στον-πρωταθλητή-928134

Ο Pecco Bagnaia ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα Sprint στην ιστορία του MotoGP

Ο αγώνας Sprint του Σαββάτου ήταν ακριβώς όπως περιμέναμε να είναι, με έντονες μάχες στο όριο, συνεχής εναλλαγές θέσεων και προσπεράσεις που μόνο οι «μάγοι» του MotoGP μπορούν να πραγματοποιήσουν.

Μεγάλος νικητής του πρώτου αγώνα Sprint ήταν ο πρωταθλητής Pecco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati. Ο Ιταλός ξεκίνησε δυνατά και έμεινε ανάμεσα στους πρώτους έχοντας προσεκτική προσέγγιση.

Στους τελευταίους δύο γύρους είδε ότι είχε την ευκαιρία να κερδίσει, πίεσε περισσότερο, πέρασε τον Jorge Martin και κατάφερε να πάρει την νίκη.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Jorge Martin με την Ducati της Pramac. Ο νεαρός Ισπανός από την αρχή οδήγησε τον αγώνα και έδειξε ότι έχει τον έλεγχο. Στο τέλος όμως μερικά μικρά λάθη έδωσαν την ευκαιρία στον Bagnaia να τον περάσει και τελικά ο Martin έμεινε στη 2η θέση.

Τρομερός για μια ακόμα φορά ήταν ο Marc Marquez με την Repsol Honda. Ο πολυπρωταθλητής πάλεψε με τα «θηρία» (Ducati) και κατάφερε με μια απίστευτη κίνηση (πέρασε από την εσωτερική δύο αναβάτες) τον προτελευταίο γύρο να πάρει το βάθρο. Πίσω του τερμάτισε ο επίσης εξαιρετικός Jack Miller με την KTM ο οποίος μάλιστα οδήγησε τον αγώνα για μερικές στροφές.

Την εξάδα έκλεισαν οι εργοστασιακοί αναβάτες της Aprilia, Maverick Viniales και Aleix Espargaro, ενώ μεγάλος χαμένος ήταν ο Πορτογάλος Miguel Oliveira ο οποίος πήγαινε ολοταχώς για το βάθρο, αλλά ένα λάθος στον τελευταίο γύρο τον άφησε τελικά στην 7η θέση. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Johann Zarco, Alex Marquez και Fabio Quartararo.

Ο Γάλλος της Yamaha στάθηκε άτυχος καθώς στο δεύτερο γύρο έπεσε πάνω του ο Joan Mir με την Respol Honda και τον ανάγκασε να χάσει πολλές θέσεις. Μεγάλη απώλεια ήταν επίσης εκείνη του Enea Bastianini τον οποίο επίσης χτύπησε ο Luca Marini προκαλώντας την εγκατάλειψη και των δύο.

Ο αγώνας της Κυριακής στο Portimao της Πορτογαλίας ξεκινάει στις 16:00.

Αποτελέσματα αγώνα

Πηγή: newsauto.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου