ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ενισχυμένο το fuel pass – Στα 80€ η επιδότηση της βενζίνης

ενισχυμένο-το-fuel-pass-στα-80e-η-επιδότηση-της-893942

Αυξάνεται στα 100 ευρώ η επιδότηση στα νησιά – Στις 15:00 οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών – Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 

Τους βασικούς άξονες της νέας παρέμβασης της κυβέρνησης στα καύσιμα με «γενναία» επιδότηση και το νέο Fuel Pass ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς θα ανακοινώσουν λεπτομερώς τις παρεμβάσεις.

Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

O πρωθυπουργός τόνισε ότι το «Fuel Pass 2» θα αφορά τρεις μήνες, Ιούλιο ως Σεπτέμβριο. 

Απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια οδηγούς, ενώ θα υπάρξει και μια ξεχωριστή παρέμβαση για αγρότες, καθώς επισπεύδεται για τις αρχές Αυγούστου η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο που αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Συγκεκριμένα, αυξάνεται η επιδότηση του Fuel Pass. Η ενίσχυση στην κατανάλωση βενζίνης ανεβαίνει στα 80 ευρώ για πληρωμή στην αντλία. Για μοτοσυκλέτες στα 60 ευρώ. Ενώ στα νησιά η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ, αντί 55 ως σήμερα και για τα δίτροχα στα 70 ευρώ. 

Με την παρέμβαση, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, απομειώνονται οι αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά του ευρώ. Επεκτείνεται, επίσης, η κρατική επιδότηση στο ντίζελ. Συνεχίζει στα 12 λεπτά το λίτρο στην πηγή και συνολικό όφελος με ΦΠΑ 15 λεπτά το λίτρο. Στόχος ντίζελ να κρατηθεί κάτω από 2 ευρώ στην αντλία. 

Τα μέτρα κοστολογούνται σε 375 εκατ. ακόμα. Οι συνολικές επιδοτήσεις μόνο για τα καύσιμα είναι 580 εκατ ευρώ.

 

 

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου