ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Bugatti Bolide σε μια… προσιτή συναρμολογούμενη εκδοχή

h-bugatti-bolide-σε-μια-προσιτή-συναρμολογούμενη-869129

H δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα σπάνια τετράτροχα υψηλών αξιώσεων τα οποία αποτελούν συχνές προσθήκες στην σειρά Technic. Η τελευταία άφιξη αφορά μια Bugatti και συγκεκριμένα την Bolide η οποία αποτελεί το υπ’ αριθμόν 42151 σετ της Lego Technic με τη δανέζικη φίρμα να επιλέγει ωστόσο μια πιο απλουστευμένη εκδοχή σε σχέση με την προηγούμενη Bugatti της σειράς, την Chiron η οποία αποτελείτο από 3.599 προς συναρμολόγηση κομμάτια.

Η Bolide αποτελείται από μόλις 905 τουβλάκια Lego, στοιχείο που την καθιστά ωστόσο προσβάσιμη σε μικρότερες ηλικίες από εννέα ετών. Στα κινούμενα μέρη της συναρμολογούμενης κατασκευής συγκαταλέγονται τα πιστόνια του W16 κινητήρα ο οποίος αποτελεί μια όσο το δυνατόν πιο ακριβή αποτύπωση του οκτάλιτρου μοτέρ και φυσικά οι προς τα πάνω ανοιγόμενες πόρτες.

Στο εσωτερικό οι σχεδιαστές της Lego έχουν τοποθετήσει ένα αγωνιστικό τιμόνι και ένα infotainment ενώ στις λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται οι αεροδυναμικοί τροχοί, τα χαρακτηριστικά σε μοτίβο X πίσω φωτιστικά σώματα, οι χορταστικές απολήξεις της εξάτμισης, η αεροτομή και τα αεροδυναμικά βοηθήματα μπροστά που αποτελούν μια φιλόδοξα ρεαλιστική προσπάθεια αποτύπωσης.

Συναρμολογημένη η Bolide έχει μήκος 31 εκ., ύψος 8,0 εκ. και πλάτος 13 εκ. και μάλλον αποτελεί τον μοναδικό τρόπο απόκτησης της Bolide των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και του εξαιρετικά μικρού αριθμού παραγωγής των 40 μονάδων. Για την ιστορία το kit της Lego κοστίζει μόλις 50 δολάρια και έχει το πλεονέκτημα να δημιουργήσει στους δυνητικούς ιδιοκτήτες του την αίσθηση του προβαδίσματος έναντι των 40 ιδιοκτητών της αυθεντικής Bolide, μιας και είναι ήδη διαθέσιμο προς πώληση όταν οι πρώτες μονάδες του μοντέλου δεν πρόκειται να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους πριν το 2024.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου