ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

«Σαφάρι» για τα ανασφάλιστα οχήματα

σαφάρι-για-τα-ανασφάλιστα-οχήματα-72684

Αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα είναι χιλιάδες ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, καθώς μπαίνει στην τελική ευθεία η διαδικασία για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, όσοι διασταυρωμένα από την εφορία δεν έχουν ασφαλίσει τα Ι.Χ. θα καλούνται να συμμορφωθούν εντός λίγων εβδομάδων και να πληρώσουν την ασφάλεια. Μαζί με το κόστος των ασφαλίστρων οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν και ένα παράβολο 250 ευρώ.

Στην επιστολή θα ενημερώνονται και για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να εξαιρεθεί το όχημα τους από το αρχείο των πιθανών ανασφάλιστων οχημάτων. Αυτό θα ισχύσει για τις περιπτώσεις που έχουν πληρώσει το ασφαλιστήριο αλλά αυτό δεν φαίνεται στο σύστημα, υπάρχει απαλλαγή υποχρέωσης ασφάλισης από το νόμο, μπορεί να τεκμηριωθεί η ακινησία του ή υπάρχει λάθος στα στοιχεία ασφάλισης ή κυκλοφορίας του οχήματος.

Συγκεκριμένα η αρμόδια Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα αποστέλλει δύο φορές τον χρόνο email ή επιστολή μέσω ταχυδρομείου στους οδηγούς και θα τους καλεί να πληρώσουν τις ασφάλειες των αυτοκινήτων τους. Για όσους είναι εγγεγραμμένοι στο taxisnet, θα υπάρξει ανάρτηση της επιστολής και στον λογαριασμό τους στο taxisnet.

Στην περίπτωση που ο οδηγός δεν συμμορφωθεί και δεν πληρώσει τότε η εφορία μέσα σε διάστημα έως και δύο μήνες θα στέλνει τον κατάλογο με τα ανασφάλιστα οχήματα στην αστυνομία. Πλέον οι αστυνομικές αρχές θα αναζητούν τον ιδιοκτήτη για την επιβολή επιπλέον κυρώσεων και ποινών. Εάν κινηθεί η διαδικασία με τις αστυνομικές αρχές τότε ο οδηγός δεν θα απαιτηθεί να πληρώσει το παράβολο των 250 ευρώ αλλά μόνο τα πρόστιμα της αστυνομίας.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου