ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Yamaha Bolt

yamaha-bolt-714566

H Yamaha παρουσίασε μια νέα μοτοσυκλέτα, σε δυο εκδόσεις που αρχικά θα πωλείται στις αγορές της βόρειας Αμερικής.

Πρόκειται για το Bolt και το Bolt R και θα είναι καλό να αποδειχθεί αυτό το γεγονός ότι η εταιρεία των τριών διαπασών άρχισε να βγαίνει από τον “λήθαργο” που έχει πέσει τα μετά την οικονομική κρίση χρόνια, όσον αφορά στη δημιουργία νέων μοτοσυκλετών.

Άλλωστε και στην τελευταία έκθεση του Μιλάνο το σημαντικότερο έκθεμά της ήταν ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας της, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμη κάτι νεώτερο και για την μοτοσυκλέτα που θα τον τοποθετήσει. To καινούργιο μοντέλο που θα διατίθεται από αυτόν τον μήνα στην Αμερική, συμπληρώνει προς το κάτω μέρος της κλίμακας την σειρά της οικογένειας των Star όπως ονομάζονται εκεί.

O αερόψυκτος V2 έχει περιεχόμενη γωνία 60° ανάμεσα στους κυλίνδρους, έναν εκκεντροφόρο και τέσσερις βαλβίδες σε κάθε κεφαλή. Υπάρχει ψεκασμός για την τροφοδοσία του, κιβώτιο πέντε ταχυτήτων ενώ η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα.

Ο κινητήρας βιδώνεται σε άκαμπτες βάσεις στο καινούργιο διπλό και κλειστό ατσάλινο πλαίσιο. Το συμβατικό πιρούνι έχει καλάμια 41 χιλιοστών και διαδρομή 120 χιλιοστά, ενώ η ανάρτηση του πίσω τροχού γίνεται με δυο αμορτισέρ που του δίνουν διαδρομή 71 χιλιοστών.

Οι ζάντες από χυτό αλουμίνιο έχουν νέα σχεδίαση με δώδεκα ακτίνες και φοράει η εμπρός ελαστικό 100/90-19 και η πίσω 150/80-16, συνεισφέροντας στην διαμόρφωση της μικρής απόστασης της σέλα από το έδαφος που απέχει μόνο 69 εκατοστά. Το μεταξόνιο της είναι 1.570 χιλιοστά και το βάρος της γεμάτη ανακοινώθηκε στα 245 κιλά.

Η εμφάνιση του Bolt ακολουθεί παραδοσιακούς κανόνες για τέτοιου είδους μοτοσυκλέτες με την έμφαση να έχει δοθεί στον μινιμαλισμό, όπως υπογραμμίζει η σέλα για έναν αναβάτη. Οι επιρροές από τις Sportster της Harley Davidson είναι κάτι παραπάνω από έντονες. Σύγχρονες πινελιές δίνει το στρογγυλό όργανο, τα πίσω φώτα led αλλά και το σχήμα “μαργαρίτες” που έχουν τα δισκόφρενα.

Η έκδοση R ξεχωρίζει από τα αμορτισέρ με τα biggy back δοχεία, τις φυσούνες στα καλάμια, το χρώμα του ρεζερβουάρ και της σέλας. Η ροπή του φτάνει τα οκτώ χιλιογραμμόμετρα δίνοντάς του συγκριτικό πλεονέκτημα 0,5 χιλιογραμμόμετρου παραπάνω και 15 κιλών λιγότερα από τον άμεσο ανταγωνιστή του, το Sportster της Harley.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου