ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Lamborghini ζήτησε τη βοήθεια της Mitsubishi!

η-lamborghini-ζήτησε-τη-βοήθεια-της-mitsubishi-706544

Οι συνεργασίες και συγχωνεύσεις μεταξύ μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών είναι κάτι σύνηθες τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, σπάνια βλέπουμε μια εταιρεία κατασκευής supercars να ζητεί εξαρτήματα από μια «συμβατική» φίρμα.

Η Lamborghini ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τη Mitsubishi Rayon, θυγατρική της Mitsubishi Motors, προκειμένου να την προμηθεύσει με προηγμένα υλικά, όπως ανθρακονήματα. Η ιταλική φίρμα χρησιμοποιεί σε όλα τα μοντέλα της carbon, είτε απλό είτε σφυρήλατο, στην προσπάθεια να περιορίσει το βάρος των αμαξωμάτων και να βελτιώσει τις επιδόσεις.

Από την πλευρά της, η Mitsubishi Rayon εξειδικεύεται στην κατασκευή ινών άνθρακα και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός του υλικού σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τη συνεργασία αυτή θα επωφεληθούν και οι δύο εταιρείες, εξελίσσοντας και κατασκευάζοντας πιο προηγμένα ανθρακονήματα τόσο για τμήματα του αμαξώματος όσο και πλαισίων.

Τη Lamborghini την ενδιαφέρει περισσότερο το σφυρήλατο carbon, το οποίο είναι ένα ρευστό υλικό που μορφοποιείται εύκολα σε διάφορα σχήματα.

(zougla.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου