ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η ΜΟΤΟΛΕΒ στις Επαναστατικές Διαδρομές 2021

η-μοτολεβ-στις-επαναστατικές-διαδρομ-514291

Στην Πελοπόννησο και το Μεσολόγγι τα μέλη της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Βόλου, μετά το Βελεστίνο και τις Μηλιές

Του Θωμά Κακαδιάρη

(φωτογραφικό υλικό: Σ. Ζούχας, Γ. Γκαύρος και Ι. Τσαρούχης)

Στις 26 και 27 Ιουνίου 2021 η Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β.), ακολουθώντας τις Επαναστατικές Διαδρομές 2021, μετά το Βελεστίνο και τις Μηλιές Μαγνησίας, όπου συναντήθηκε με τις Λέσχες Μοτοσυκλετιστών Αλεξανδρουπόλεως, Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και την Μοτοπαρέα Λεωνιδίου, συνέχισε τη πορεία της στην Πελοπόννησο.

Πλοηγός η Μοτοπαρέα Λεωνιδίου που μας υποδέχθηκε για μια περιήγηση στους επαναστατικούς δρόμους της Τσακωνιάς. Τα μέλη της ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β. ταξίδεψαν στην Πελοπόννησο και περιηγήθηκαν στα μέρη που ο συντοπίτης μας Ρήγας Βελεστινλής εκτιμούσε ως πολύτιμα για την έναρξη του αγώνα εξαιτίας του εμπειροπόλεμου πληθυσμού και το ελεύθερο φρόνημα.

Ανεβήκαμε μέσα από μια καταπληκτική διαδρομή στον ιστορικό Πραστό και στα Ανω Δολιανά. Επισκεφτήκαμε στην Παναγία Ελώνα και κυρίως κάναμε φίλους μοτοσυκλετιστές.

Στο Μεσολόγγι για την υποδοχή των Κυπρίων

μοτοσυκλετιστών της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ Σολωμού»

Στις 5 Ιουλίου 2021 τα μέλη της ΜΟΤΟΛΕΒ ταξίδεψαν στο Μεσολόγγι για να υποδεχτούν τους Κύπριους μοτοσυκλετιστές της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» που φέτος ταξίδεψαν από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη. Η υποδοχή έγινε στον Κήπο των Ηρώων. Μετά το Τρισάγιο εμπρός στον Τύμβο, η τελετή της υποδοχής έγινε μπροστά στο μνημείο των Ελλήνων από την Κύπρο που υπερασπίστηκαν τον Φράκτη, ως Ελεύθεροι και Πολιορκημένοι, μαζί με υπερασπιστές της ελευθερίας από κάθε γωνιά της Γης.

Παρόντες, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρέας Φίλιας, μοτοσυκλετιστής κι ο ίδιος, και ο δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, ο οποίος υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου τίμησε εμπράκτως τη θυσία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού δίνοντας, μετά από πρόταση της Μοτολέσχης Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, το όνομα των δύο ηρώων σε δρόμο που ενώνει την οδό Κύπρου, περνώντας μπροστά από τα σχολεία της πόλης, με την πλατεία όπου ευρίσκεται προτομή του Λουκή Ακρίτα. Η αποκάλυψη έγινε με την παρουσία της μητέρας και της κόρης του Τάσου Ισαάκ.

Η επίσκεψη στο Μεσολόγγι σηματοδοτεί το γεγονός ότι στην Κύπρο υπάρχουν ακόμη Ελεύθεροι Πολιορκημένοι με τον κατοχικό στρατό να απειλεί κάθε φορά που εντείνονται οι διαμαρτυρίες των διωγμένων από τις εστίες τους. Αν κάποιοι αναρωτιούνται ποιοι μπορεί να είναι αυτοί που πορεύονται και ξυπνάνε μνήμες ας μάθουν ότι είναι απλοί πολίτες με μνήμη. Μερικοί από αυτούς πιο αναγνωρίσιμοι και με έναν καλό λόγο όπως είναι η Έλλη Μόντη, εγγονή του σπουδαίου ποιητή μας Κώστα Μόντη και ο Νικόλας Ιωαννίδης, γιος του Ηρωα Πλοιάρχου του Πολεμικού μας Ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου