ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Formula 1: Φερστάπεν και Μπότας, οι ταχύτεροι στα ελεύθερα δοκιμαστικά στην Ουγγαρία

formula-1-φερστάπεν-και-μπότας-οι-ταχύτεροι-σ-496040

Η δράση στη Formula 1 συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα του Ουγκαρόρινγκ. Ο Μαξ Φερστάπεν επιστρέφει δριμύτερος μετά το συμβάν με τον Λιούις Χάμιλτον στο Σίλβερστοουν, ενώ ο Βρετανός έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά την εντός έδρας νίκη του, που τον βοήθησε να μειώσει την διαφορά από την κορυφή στους οχτώ πόντους (85 έναντι 77).

Σήμερα Παρασκευή έγιναν τα δύο πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά στην Ουγγαρία, με τον Φερστάπεν και τον Μπότας να μοιράζονται την κορυφή.

Ελεύθερα δοκιμαστικά 1

Ο Ολλανδός της Ρεντ Μπουλ κατέλαβε την πρώτη θέση στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά, με τον Μπότας και τον Χάμιλτον να συμπληρώνουν την τριάδα.

Η διαδικασία έγινε κάτω από ζέστη, η οποία δυσκόλεψε τους οδηγούς των δέκα ομάδων. Ο Φερστάπεν είχε αποφασίσει να δοκιμάσει τον κινητήρα με τον οποίο έτρεξε στο Σίλβερστοουν για να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται μετά το σφοδρό ατύχημα με τον Χάμιλτον.

Τελικά φάνηκε ανεπηρέαστος από την σύγκρουση, με τον Ολλανδό να κάνει χρόνο 1:17.555 και να αναδεικνύεται σε ταχύτερο της διαδικασίας. Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της Μερσέντες, με τον Μπότας να τερματίζει 0,061 πίσω από τον Φερστάπεν και τον Χάμιλτον 0,167.

Καλή εμφάνιση από τον Σάινθ, ο οποίος κατέλαβε την τέταρτη θέση με την Φεράρι, ενώ ευχαριστήμενοι είναι και οι Γκασλί και Αλόνσο με την πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Λεκλέρκ, Πέρεζ, Νόρις και Στρολ, με τον Βρετανό της ΜακΛάρεν να μην είναι ικανοποιημένος, καθώς τερμάτισε ένα δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή.

Η πρώτη περίοδος σημαδεύτηκε από την έξοδο του Γιούκι Τσουνόντα της Άλφα Τάουρι στην τέταρτη στροφή, κάτι που ανάγκασε τους υπευθύνους να βγάλουν κόκκινη σημαία, 18 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Ελεύθερα δοκιμαστικά 2

Η Μερσέντες απάντησε στον Φερστάπεν στην δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών. Ο Μπότας ήταν ο ταχύτερος όλων, με τον Χάμιλτον να ακολουθεί δεύτερος και τον οδηγό της Ρεντ Μπουλ να τερματίζει τρίτος.

Οι καιρικές συνθήκες παρέμειναν ζεστές, με την θερμοκρασία στην πίστα να φτάνει στους 60 βαθμούς κελσίου. Ο Φινλανδός της Μερσέντες έγραψε χρόνο 1:17,012, χρησιμοποιώντας την μαλακή γόμα. Ο Χάμιλτον έμεινε πίσω για 0,027 δευτερόλεπτα και ο Φερστάπεν 0,298, αν και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με το στήσιμο του μονοθεσίου.

Ο Εστεμπάν Οκόν έκανε πολύ καλή εμφάνιση και ολοκλήρωσε τέταρτος με την Αλπίν, ενώ ο Σέρχιο Πέρες ανέβηκε τρεις θέσεις σε σύγκριση με την πρώτη περίοδο και τερμάτισε πέμπτος.

Γκασλί και Αλόνσο παρέμειναν ψηλά, γράφοντας τον έκτο και έβδομο ταχύτερο γύρο, με τους Φέτελ, Νόρις και Στρολ να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου