ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η McLaren παίρνει τον Τάνερ Φάουστ στην ομάδα ηλεκτρoκίνητου ράλι Extreme E

η-mclaren-παίρνει-τον-τάνερ-φάουστ-στην-ομάδα-471474

Η McLaren ανακοίνωσε την είσοδό της στο ηλεκτρικό πρωτάθλημα εκτός δρόμου Extreme E νωρίτερα φέτος, με το ερώτημα αν θα επιλέξει να προχωρήσει και στη Formula E να παραμένει αναπάντητο. Τουλάχιστον όσον αφορά το Extreme E, ο ρόλος της είναι πλέον πολύ πιο ξεκάθαρος με τη σημερινή ανακοίνωση ότι ο πρώην οδηγός ράλλι, και παρουσιαστής του Top Gear USA και ο χολιγουντιανός οδηγός κασκαντέρ Τάνερ Φάουστ θα είναι ο άνδρας οδηγός στους αγώνες. Τώρα απομένει να βρεθεί η γυναίκα οδηγός για να συμπληρωθεί το απαραίτητο δίδυμο.

Όλες οι ομάδες στο Extreme E έχουν δύο οδηγούς που μοιράζονται το αυτοκίνητο σε όλους τους γύρους χρονομέτρησης. Μέχρι στιγμής υπήρξε ένα πραγματικό μείγμα παρασκηνιακών διαβουλεύσεων από το ράλι κρος μέχρι τους αγώνες αυτοκινήτων Σειρά W και τη Formula E. Ο Φάουστ φέρνει πολλή εμπειρία σε εκείνο το τμήμα, έχοντας κάνει βασικά μια καριέρα κάνοντας ντριφτ σε ανώμαλα εδάφη. Και αν η McLaren θέλει να αυξήσει τη βάση των θαυμαστών της στις ΗΠΑ, είναι πολύ πιο απλό να βάλεις κάποιον σαν αυτόν στο Extreme E παρά κάποιον από τη Formula 1.

Ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Ζακ Μπράουν δεν έκρυψε το γεγονός ότι ελπίζει να φέρει νέους θαυμαστές μέσω του Φάουστ, ως μέρος της σημερινής ανακοίνωσης.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Τάνερ εντάχθηκε στην οικογένεια οδηγών McLaren Racing», είπε ο Μπράουν. “Είναι ένας κορυφαίος ανταγωνιστής εκτός δρόμου με πλούσια εμπειρία και νικηφόρα ρεκόρ. Παράλληλα με την οδηγική του ικανότητα, είναι μια φανταστική προσωπικότητα, που θα μας βοηθήσει να συνδεθούμε με νέους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και να φέρουμε το σκοπό και τα σημαντικά μηνύματα Extreme E στο προσκήνιο».

Δεδομένου ότι ο όμιλος έχει λάβει πρόσφατα μέτρα για να πουλήσει τον κλάδο της Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας, ενώ αποκτά το πλειοψηφικό μερίδιο στο IndyCar μεσω της συνεργασίας της με την Schmidt-Peterson, φαίνεται ότι κάνει μια συντονισμένη ώθηση για να επικεντρωθεί περισσότερο στις ΗΠΑ. Η τεράστια αύξηση κοινού για τη F1 στις ΗΠΑ σαφώς την οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα.

Η είσοδος της McLaren ξεκινά από τη σεζόν 2022 και μετά, όταν το Extreme E πρόκειται να ξεκινήσει ξανά το παγκόσμιο πρωτάθλημα Electric Odyssey (ηλεκτρική οδύσσεια). Οι ημερομηνίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη, αλλά ο Φάουστ είπε ότι ανυπομονεί για την πρόκληση. «Το να μπορείς να αγωνίζεσαι για τη McLaren είναι το όνειρο κάθε οδηγού και η ευκαιρία να αγωνιστείς για την ομάδα σε αυτή την πρωτοποριακή και ευφάνταστη σειρά αγώνων το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό».

“Η ιδέα είναι μοναδική και η πρόκληση επιτακτική”, πρόσθεσε ο Φάουστ. “Θα μου δώσει τη δυνατότητα να αντλήσω από όλη την εμπειρία και τις δεξιότητές μου, ενώ θα είμαι μέρος μιας θετικής προσπάθειας που αντιμετωπίζει βασικά ζητήματα για τον πλανήτη και την κοινωνία μας.”

Το ποια θα μοιραστεί το αυτοκίνητο με τον Φάουστ θα ανακοινωθεί κάποια στιγμή στο μέλλον και θα είναι η πρώτη γυναίκα οδηγός της McLaren.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου