ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πιθανές και νέες ανακλήσεις από GM

πιθανές-και-νέες-ανακλήσεις-από-gm-443496

Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αφήνει η διευθύνουσα σύμβουλος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors, Μέρι Μπάρα, για ακόμα περισσότερες ανακλήσεις αυτοκινήτων. Με 44 διαδοχικές ανακλήσεις λόγω ζητημάτων ασφάλειας, η GM έχει αποσύρει 20 εκατομμύρια οχήματα από τις αρχές της χρονιάς έως σήμερα.

Η τελευταία απόφαση αφορούσε 33.000 μοντέλα σεντάν Chevrolet Cruze. Τα Chevrolet Cruze φέρεται να είχαν ελαττωματικούς αερόσακους, τους οποίους κατασκεύασε η ιαπωνική εταιρεία Takata, προμηθεύτρια της General Motors.

«Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να εξετάζουμε τα στοιχεία που έχουμε για τα αυτοκίνητά μας και αναλόγως θα λαμβάνουμε μέτρα» δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη η κ.Μπάρα. Η επικεφαλής της GM επαινέθηκε για την τόλμη της να φέρει στο προσκήνιο σοβαρά θέματα της εταιρείας, τα οποία επί σειρά ετών οι προκάτοχοί της προτιμούσαν να αποκρύπτουν ανεξαρτήτως συνεπειών.

Στο παρελθόν μοντέλα με προβληματικό σύστημα εκκίνησης, όπως το Chevrolet Cobalt και άλλα, είχαν προκαλέσει τον θάνατο 13 ανθρώπων. Η GM ολοκληρώνει τις λεπτομέρειες στο πρόγραμμα αποζημίωσης των θυμάτων από τα προαναφερθέντα δυστυχήματα, ώστε να διευθετήσει εξωδικαστικά τις σχετικές υποθέσεις. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ενδέχεται οι αποζημιώσεις να μην περιοριστούν στις οικογένειες των 13 θυμάτων. «Θέλουμε κάθε άνθρωπος ξεχωριστά, ο οποίος είτε έχασε αγαπημένο του πρόσωπο είτε υπέστη σοβαρότατη βλάβη και τραυματισμό, να ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα». Τέλος, όταν η διευθύνουσα σύμβουλος της GM ρωτήθηκε εάν θα υπάρξουν απολύσεις εξαιτίας της ανάκλησης των Cobalt και των θανάτων, εκείνη απάντησε θετικά.

kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου