ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Formula 1: Αμφίβολη η συμμετοχή του K. Raikkonen στις δοκιμές του Silverstone

formula-1-αμφίβολη-η-συμμετοχή-του-k-raikkonen-στις-δοκ-431298

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του μονοθεσίου του K. Raikkonen με τα προστατευτικά κιγκλιδώματα της Wellongton straight οι δυνάμεις που δέχθηκε το σώμα του Φιλανδού έφτασαν τα 47 G

Σε εκκρεμότητα παραμένει η απόφαση της Ferrari για τη συμμετοχή του K. Raikkonen στις δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν αυτήν την εβδομάδα στην πίστα του Silvestone.

Να θυμίσουμε ότι ο Φιλανδός προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα στις μπαριέρες της “Wellongton straight” κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου του βρετανικού GP. Αν και δεν υπέστη κάποιο σοβαρό τραυματισμό, τα 47 G που δέχθηκε το σώμα του θέτουν υπό αμφισβήτηση την ικανότητά του να βρεθεί ξανά μέσα σε λίγες ημέρες πίσω από το τιμόνι της F14 T.

“Έχουμε εξετάσει το ζήτημα αρκετές φορές, θα πάρουμε την απόφαση για το τι πρόκειται να κάνουμε με τις δοκιμές αύριο.”

“Θέλω να είμαι 100% σίγουρος πως θα είναι έτοιμος πριν συμμετάσχει στις δοκιμές. Αλλά δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό ζήτημα για την ώρα”, δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, M. Mattiacci.

Ο K. Raikkonen θα συμμετείχε στη μία από τις δύο ημέρες των δοκιμών στην πίστα του Silverstone, ωστόσο, είναι πολύ πιθανό πλέον να τον αντικαταστήσει ο Pedro de la Rosa, οδηγώντας και τις δύο ημέρες των δοκιμών, ή ο F. Alonso.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο M. Mattiacci απέκλεισε το ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης στο μονοθέσιο του K. Raikkonen, θεωρώντας πως η αναπήδηση της F14 T κατά την επιστροφή του Φιλανδού στην πίστα ήταν εκείνη που προκάλεσε το ατύχημα.

auto.in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου