ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πρωτοποριακό Kobot mini-cars

πρωτοποριακό-kobot-mini-cars-369501

Μια άγνωστη στο ευρύ –και κυρίως εκτός Ιαπωνίας- κοινό, η Kowa tmsuk παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο στο τέλος της περασμένης χρονιάς την «kobot»concept line που περιλαμβάνει ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο ηλεκτροκίνητο όχημα για την πόλη.

Δύο από τα δύο από τα concept της σειράς «kobot» – το «kobot nu» και το «beta kobot – είναι μονοθέσια και διαθέτουν τρεις τροχούς προσφέροντας εξαιρετικά επίπεδα ευελιξίας κατά την κίνηση στην πόλη.

Αντίθετα το «kobot ΙΙ» ακολουθεί την μορφή ενός συμβατικού αυτοκινήτου, με ότι αυτό συνεπάγεται: Όπως δηλαδή οροφή, δύο πόρτες, δύο καθίσματα εκ των οποίων αυτό του συνοδηγού μπορεί να περιστραφεί.

Το όχημα αυτό έχει σχεδιασθεί, σύμφωνα με την γιαπωνέζικη φίρμα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες τις αυξημένης κίνησης στις πόλεις. Μάλιστα, ο κινητήρας προσφέρει ταχύτητα που φθάνει τα 30 χλμ. / ώρα.

Το «kobot nu» και το «beta kobot», σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η κατασκευάστρια εταιρία έχουν την δυνατότητα μείωσης τους μήκους τους. Η όλη διαδικασία γίνεται μέσω smartphone.

Ένας τηλεσκοπικός μηχανισμός αναδιπλώνει προς τα επάνω τον πίσω τροχό αλλά και το κάθισμα αναδιπλώνονται στο εμπρός μέρος του πρωτότυπου οχήματος.

Η Kowa tmsuk οραματίζεται τα οχήματα που κατασκευάζει να χρησιμοποιούνται για τις μετακινήσεις στις πόλεις, σε τουριστικούς προορισμούς κλπ.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε, ότι η εταιρεία σχεδιάζει να αρχίσει την παραγωγή της σειράς «kobot» το φθινόπωρο του 2012.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου