ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΒΜW: Στην Ασία με αιχμή του δόρατος τη Husqvarna;

βμw-στην-ασία-με-αιχμή-του-δόρατος-τη-husqvarna-369490

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, η BMW ετοιμάζεται για εξάπλωση στις ασιατικές αγορές, με αιχμή του δόρατος μικρού κυβισμού μοντέλα της Husqvarna.

Η εφημερίδα «Financial Times Deutschland» επικαλείται δηλώσεις του κορυφαίου στελέχους της βαυαρικής εταιρείας, Hendrik von Kuenheim, ο οποίος αποκάλυψε πως η BMW βλέπει με καλό μάτι μια συνεργασία με μια από τις υπάρχουσες εταιρείες που έχουν εξαπλωθεί στη ΝΑ Ασία, με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση σε τοπικές γραμμές παραγωγής και να αποφύγει την υψηλή φορολογία της εισαγωγής. Ωστόσο, η εταιρεία δεν προτίθεται να στείλει μικρά και οικονομικά μοντέλα με τον έλικα της BMW στα πλαστικά τους, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο προς την εικόνα που καλλιεργεί η εταιρεία. Αντί αυτού, θα εκμεταλλευτεί κάποια από τα μοντέλα της Husqvarna, η οποία ανέκαθεν κατασκεύαζε και μικρότερου κυβισμού μοτοσικλέτες.

Επίσης, με αυτή τη μέθοδο, η Husqvarna θα έχει την ευκαιρία να ανταγωνιστεί έναν από τους βασικότερους αντιπάλους της, την KTM, η οποία ανήκει κατά το ήμισυ στην ινδική Bajaj και έχει ήδη εξαπλωθεί στις ανερχόμενες αγορές της Ασίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου