ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Fiat Panda. «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2012»

fiat-panda-ελληνικό-αυτοκίνητο-της-χρονιάς-2012-366847

O μεγάλος νικητής της διαδικασίας ανάδειξης του Ελληνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2012 ήταν το νέο Fiat Panda στον θεσμό που διοργανώθηκε για 6η συνεχή χρονιά.

Στην εκδήλωση για την τελική φάση της ψηφοφορίας, που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, το Fiat Panda απέσπασε την πρώτη θέση με διαφορά 20 βαθμών από τον δεύτερο φιναλίστ, “κερδίζοντας” τους εκλέκτορες με τα ξεχωριστά προϊοντικά χαρακτηριστικά του, όπως ο συνδυασμός οικονομίας, οικολογίας και επιδόσεων με τους downsized κινητήρες βενζίνης 0,9 και 1,2 λίτρων και πετρελαίου 1,3 λίτρων, η ασύγκριτη πρακτικότητα και πολυχρηστικότητα στην καθημερινή συμβίωση, αλλά και η υψηλή κατασκευαστική ποιότητά του. Ένα χαρακτηριστικό που οφείλεται και στο ολοκαίνουργιο και πρωτοποριακό σε συστήματα και τεχνολογίες εργοστάσιο κατασκευής του στη Νάπολη της Ιταλίας.

Οι εκλέκτορες επίσης εκτίμησαν την παθητική και ενεργητική του ασφάλεια, τη μοντέρνα του αισθητική, την εξαιρετική για αυτοκίνητο πόλης οδική συμπεριφορά του, που θυμίζει αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας, τις φιλικές προς το χρήστη νέες τεχνολογίες του και φυσικά, τους άφθονους, ευμετάβλητους και πλήρως λειτουργικούς εσωτερικούς του χώρους. Ο οικολογικός χαρακτήρας του νέου Panda είναι και αυτός ένα από τα προϊοντικά σημεία-κλειδιά που εκτιμήθηκαν από τους εκλέκτορες του θεσμού. Tο νέο Panda διαθέτει πολύ οικονομικούς κινητήρες (μικτή κατανάλωση από 4,1 λίτρα/100 χλμ. για τον κινητήρα Twinair ή από 3,5 λίτρα/100 χλμ. στην περίπτωση του κινητήρα Multijet II), με πληθώρα τεχνολογιών (βενζίνη, πετρέλαιο, διπλού καυσίμου με φυσικό αέριο/υγραέριο) και με μειωμένες εκπομπές ρύπων (εκπομπές CO2 μόλις 95gr/km από τον κινητήρα Twinair).

Το βραβείο για το Fiat Panda παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Group Automobiles Hellas, κ. Paulo Carelli, ο οποίος εστίασε στη σημασία του βραβείου για τη Fiat: «Σας ευχαριστώ που τιμήσατε το Panda μ’ ένα τόσο σημαντικό βραβείο, αυτό του Ελληνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2012, το οποίο παραλαμβάνω στο όνομα όλων όσων εργάζονται στη Fiat Group Automobiles, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία. Γιατί πρόκειται για μια σημαντική αναγνώριση της προσπάθειας εκείνων που πίστεψαν σ’ ένα στόχο και τον υλοποίησαν, όταν άλλοι τον θεωρούσαν ακατόρθωτο. Και αναφέρομαι στους ανθρώπους του εργοστασίου μας στο Pomigliano di Arco στην Ιταλία και σε όλους εκείνους που δούλεψαν με το βλέμμα στο μέλλον, για να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο το οποίο, όπως λέμε, προσφέρει… simply more (απλά περισσότερα).

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς, γιατί αυτή η αναγνώριση προέρχεται από τους ανθρώπους του ειδικού Τύπου, αυτούς που κατεξοχήν αναγνωρίζονται ως «ειδικοί για το αυτοκίνητο». Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να αξιολογείτε τα αυτοκίνητα και να ενημερώνετε με εγκυρότητα τους καταναλωτές, όχι μόνο με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός, αλλά και τις πραγματικές ανάγκες και προτιμήσεις του Έλληνα οδηγού. Και το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί κι εμείς είμαστε μία εταιρεία που δεν εξελίσσουμε την τεχνολογία ως αυτοσκοπό, αλλά με στόχο την υλοποίηση λύσεων χρήσιμων στον καταναλωτή και την κοινωνία. Το Panda είναι ένα αυθεντικό Fiat, που δημιουργήθηκε για να προσφέρει χρήσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο υπηρεσίες. Προσφέρει καινοτομία και υψηλά ποιοτικά στάνταρ, οικονομία και χαμηλές εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με τις σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις. Αντιπροσωπεύει την προσήλωση και τη δέσμευσή μας στο στόχο της δημιουργίας κορυφαίων αυτοκινήτων πόλης.

Κλείνοντας, θα χρησιμοποιήσω τα λόγια του CEO της εταιρείας μας, Sergio Marchionne, τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με τη φιλοσοφία του νέου Panda και τις θεμελιώδεις αξίες του Fiat Group: "Όταν δημιουργούμε και δημιουργούμε κάτι καλό, αυτό είναι που μας χαρακτηρίζει, μας κάνει μοναδικούς… όπως το νέο Fiat Panda.". Σας ευχαριστούμε θερμά για αυτήν την πολύτιμη διάκριση».

Αναλυτικά η τελική βαθμολογία των 10 φιναλίστ:

1. Fiat Panda 168 βαθμοί

2. VW up! 148 βαθμοί

3. Ford Focus 98 βαθμοί

4. Toyota Yaris 92 βαθμοί

5. Kia Rio 80 βαθμοί

6. BMW Σειρά 1 37 βαθμοί

7. Audi Q3 33 βαθμοί

8. Nissan Micra 26 βαθμοί

9. Citroen DS4 22 βαθμοί

10. Lancia Ypsilon 21 βαθμοί

Για το Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, ψήφισαν φέτος 29 εκλέκτορες, 5 από κάθε ένα από τα 5 περιοδικά του θεσμού και τέσσερις ακόμη εκλέκτορες από συγκεκριμένες εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Πιο συγκεκριμένα τα μέσα που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι: 4Τροχοί, Car & Driver, Drive, Autocar, Auto Bild Hellas, εφημερίδα Έθνος, εφημερίδα Πρώτο Θέμα, Ράδιο 9 98,9, ΑΝΤ1 Βόρειας Ελλάδας και εφημερίδα Σπορ του Βορρά. Περισσότερες λεπτομέρειες για το θεσμό και την αναλυτική ψηφοφορία στην επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς: www.caroftheyear.gr

Με τις καλύτερες προδιαγραφές σε όλα τα επίπεδα και έχοντας ήδη την πρώτη του σημαντική αναγνώριση στην Ελληνική αγορά, το νέο Fiat Panda αναμένεται στις εκθέσεις της Fiat σε όλη την Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου, με τιμή που ξεκινάει από 10.500 ευρώ. Με προηγμένες τεχνολογικά λύσεις, οι οποίες συνθέτουν ένα σύνολο που είναι κορυφαίο στην πρακτικότητα, την ασφάλεια, την οικονομία και το σεβασμό στο περιβάλλον διαθέτει, όπως και ο πολύ επιτυχημένος προκάτοχός του, όλα τα φόντα για να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στην κατηγορία του και να συνεχίσει να αποτελεί το αγαπημένο αυτοκίνητο πόλης των Ελλήνων, προσφέροντας… simply more (απλά περισσότερα)!

auto24.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου