ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

1930 Art Deco Henderson

1930-art-deco-henderson-363362

Ο κόσμος της μοτοσικλέτας, πάντα αγαπάει ένα “άρωμα αχυρώνα”. Πρόκειται για μία 1930 Henderson η οποία δημιουργήθηκε πριν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, έγινε customized από τον O. Ray Courtney και εφοδιάστηκε με ένα “streamliner” αμάξωμα. Η επιρροή του Art Deco είναι εμφανής καθώς τέτοιες καμπύλες σχεδίαζε και το χέρι του θρυλικού designer Harley Earl.

Το περίεργο είναι ότι τα μηχανικά μέρη είναι κρυμμένα, παρόλο που και στο αποκορύφωμα του κινήματος Art Deco, οι μοτοσυκλέτες είχαν εκτεθειμένα διάφορα μηχανικά μέρη, όπως τα πτερύγια ψύξης, τα τύμπανα φρένων και τα ελατήρια των αναρτήσεων.

Η συγκεκριμένη μηχανή ανήκει στον συλλέκτη Frank Westfall (of Syracuse) και προκάλεσε σάλο όταν εμφανίστηκε στο Rhinebeck Grand National Meet, ένα σόου μοτοσυκλέτας που έγινε σε μία περιοχή που απείχε με το αμάξι 2 ώρες από την Νέα Υόρκη. Εκεί βρισκόταν και ο Grail Mortillaro (από το blog Knucklebusterinc) μαζί με την φωτογραφική του μηχανή και πρέπει να τον ευχαριστούμε για αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες.

Η Henderson ήταν μία εταιρεία από το Σικάγο και μάλιστα μία από τις American ‘Big Three’ (μαζί με Harley-Davidson και Indian) μέχρι και την έναρξη του Great Depression, όπου και τελικά χρεοκόπησε το 1931. Ωστόσο, μπορείτε να δείτε την επίδραση του “streamliner” ύφους σε μία άλλη σύγχρονη βορειοαμερικάνικη μάρκα, τη Victory. Εάν υπάρχει μία πραγματική πνευματική διάδοχος της Henderson, τότε αυτό είναι η Victory Vision Tour, μία γιγάντια μηχανή με εντελώς κλειστό αμάξωμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου