ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η ισχυρότερη Mercedes της γκάμας των SL

η-ισχυρότερη-mercedes-της-γκάμας-των-sl-362600

Μετά την αποκάλυψη του νέου μονοθέσιου της Mercedes AMG, η γερμανική φίρμα δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες από τη γρήγορη έκδοση της SL-Class, την SL63 AMG.

Η Mercedes SL63 AMG έκανε το ντεμπούτο της στην έκθεση του Ντιτρόιτ στις αρχές του χρόνου και πρόκειται για την ισχυρότερη Mercedes της σειράς των SL.

Η μορφή της είναι εντελώς νέα και δείχνει να έχει δεχθεί αισθητικές επιρροές, τόσο από την μικρότερη SLK όσο και από την SLS AMG.

Το σχήμα της είναι συνολικά πιο τετραγωνισμένο από το παρελθόν, ενώ εντύπωση προκαλούν η μάσκα και τα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα. Όμορφο είναι και το εσωτερικό, όπου, ανάλογα με την έκδοση, το δέρμα, το αλουμίνιο και το ξύλο συνδυάζονται αρμονικά.

Από μηχανικής άποψης, εφοδιάζεται με τον Μ157 twin-turbo V8 των 5,5 λίτρων που αποδίδει 537 ίππους. Το βάρος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί κατά 125 κιλά σε σχέση με τον προκάτοχό του, αφού έχει χρησιμοποιηθεί σαν υλικά κατασκευής κυρίως αλουμίνιο και μαγνήσιο.

Τα 0-100 χλμ./ώρα τα φτάνει σε μόλις 4,3 δλ.(4,2 με το πρόσθετο πακέτο αναβάθμισης της AMG). Τέλος, η επίσημη παρουσίασή της θα γίνει το Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου