ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηλεκτροκίνητο με αυτονομία 500 χλμ. ετοιμάζει η Mercedes-Benz

ηλεκτροκίνητο-με-αυτονομία-500-χλμ-ετοι-347478

Τα νέα ηλεκτρικά σχέδια της γερμανικής φίρμα αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της γερμανικής φίρμας, Thomas Weber, ο οποίος μάλιστα διευκρίνισε ότι το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα έχει αυτονομία που θα φτάνει τα 500 χλμ.

Υπενθυμίζεται ότι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη αυτονομία που έχει η Mercedes-Benz στην γκάμα της αυτή τη στιγμή είναι η B-Class Electric Drive της οποίας οι μπαταρίες ιόντων λιθίου της εξασφαλίζουν αυτονομία 200 χλμ.

Επιπλέον, όπως υπογράμμισε το στέλεχος της γερμανικής φίρμας το αντίστοιχο concept car που θα παρουσιαστεί «σύντομα», όπως ο ίδιος δήλωσε, θα αναλάβει να συστήσει ένα «πολύ ελκυστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο».

Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του T. Webber, το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα αξιοποιήσει μια ευέλικτη «έξυπνη» αρχιτεκτονική η οποία, στο μέλλον, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Αν και το στέλεχος της Mercedes-Benz δεν αποκάλυψε την κατηγορία στην οποία θα «κατέβει» το ηλεκτροκίνητο μοντέλο με την αυτονομία των 500 χλμ. πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια πρόταση που θα τοποθετηθεί είτε απέναντι στα Tesla Model S ή στο Tesla X.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται η αποκάλυψη της πρωτότυπης εκδοχής του νέου ηλεκτροκίνητου μοντέλου των Γερμανών στην επικείμενη έκθεση της Φρανκφούρτης.

auto.in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου