ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Audi R8 2013: Για πάντα νέο

audi-r8-2013-για-πάντα-νέο-226420

Μετά από εφτά χρόνια παρουσίας του στην αγορά το γερμανικό sportscar υποβάλλεται στην καθιερωμένη διαδικασία ανανέωσης στην οποία κυριαρχούν οι στοχευμένες βελτιώσεις στα μηχανικά μέρη αλλά και η προσθήκη μιας νέας κορυφαίας έκδοσης με V10 κινητήρα η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο στην coupe εκδοχή του.

H αισθητική αναβάθμιση της γερμανικής οδηγικής μηχανής περιλαμβάνει τον καθιερωμένο ανασχεδιασμό στο μπροστινό τμήμα όπου εντοπίζονται αλλαγές στη γρίλια και τον προφυλακτήρα ενώ τα προαιρετικά LED φωτιστικά σώματα έχουν… μετατοπιστεί στη λίστα του βασικού εξοπλισμού.

Στο πλαίσιο της αισθητικής ανανέωσης το R8 διαθέτει επίσης νέας σχεδίασης προφυλακτήρα στο πίσω τμήμα όπου τις αλλαγές συμπληρώνουν οι διαφοροποιημένες απολήξεις της εξάτμισης, ο νέος αεροδυναμικός διαχύτης αλλά και το νέο λογότυπο R8. Η σημαντικότερη ίσως αλλαγή του ανανεωμένου Audi R8 αφορά τo κιβώτιο. Έτσι το ημιαυτόματο R-Tronic έξι σχέσεων αντικαθίσταται από ένα νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Το S-Tronic όπως ονομάζεται το νέο κιβώτιο υπόσχεται ομαλότερες και ταχύτερες εναλλαγές σχέσεων αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της έκδοσης με το V10 κινητήρα και στοιχείο του προαιρετικού εξοπλισμού σε αυτές με τους V8 κινητήρες των οποίων ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Σε επίπεδο κινητήρων, η ισχύς του γνωστού FSI των 4,2 λίτρων έχει αυξηθεί φτάνοντας τους 430 ίππους και τα 430 Nm ροπής. Αυτό σε συνδυασμό με το νέο κιβώτιο σημαίνει ότι οι V8 εκδόσεις του R8 Coupe επιταχύνουν από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα, χρόνος που στην περίπτωση του Spyder αυξάνεται σε 4,6 δευτερόλεπτα. Ανεξαρτήτως έκδοσης αμαξώματος η τελική ταχύτητα του ανανεωμένου R8 φτάνει τα 302 χλμ./ώρα. Οι ισχυρότερες εκδόσεις του R8 θα εξοπλίζονται από τον V10 FSI των 5,2 λίτρων ο οποίος όμως πλέον θα διατίθεται σε δύο εκδοχές ισχύος. Η πρώτη θα αποδίδει 525 ίππους και 530 Nm ροπής ενώ η δεύτερη και ισχυρότερη “Plus” υπόσχεται 550 ίππους και 540 Nm ροπής.

H "Plus" η οποία διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό της το νέο κιβώτιο, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα ενώ φτάνει την τελική ταχύτητα των 317 χλμ./ώρα.

Όσον αφορά τη λιγότερο ισχυρή V10 έκδοση, υπολείπεται κατά 1/10 του δευτερολέπτου όσον αφορά το χρόνο επιτάχυνσης και κατά 4 χλμ./ώρα, σε επίπεδο τελικής ταχύτητας. Ωστόσο, η τελευταία θα είναι και η μοναδική διαθέσιμη σε ανοιχτή εκδοχή. Αυτή με τη σειρά της υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 311 χλμ./ώρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου